Vild vending: Klopps kæmpe kollaps

Sevilla vandt Europa League - og satte Liverpool totalt til vægs i finalen med en overdådig anden halvleg

Se med når vores eksperter analyserer kampen her

11 år efter Liverpool leverede klubhistoriens største anden halvleg i ’Miraklet i Istanbul,’ så leverede klubben fra Beatles-byen her til aften en af de værste anden halvlege i sin europæiske historie, da Sevilla vandt Europa League-finalen med 3-1.

Og dermed led Jürgen Klopps projekt i Liverpool et kæmpe tilbageslag. Tyskeren havde brug for den fribillet til Champions League, som en finaletriumf ville udløse, til at tiltrække større navne til klubben. Den billet fik Sevilla, og Liverpool er dermed helt ude af Europa efter sommerferien.

Jürgen Klopp blev besejret af Unai Emery (Foto: AP)
Jürgen Klopp blev besejret af Unai Emery (Foto: AP)
 

Kollapset kunne anes allerede efter 18 sekunder i anden halvleg, da Sevilla kom på 1-1. Spanierne kom ud fra pausen med langt mere fart i benene end Liverpool. Alberto Moreno kom til at stå som den store synder, da han blev fanget på flade fødder.

Mariano spillede bolden mellem benene på sin landsmand i Liverpool-trøjen, inden han elegant fandt topscorer Kevin Gameiro, der tæt under mål kunne udligne.

Sekvensen kom til at stå som et billede på det, der fulgte. Sevilla-spillerne, der spillede for at vinde trofæet til deres skadede danske holdkammerat, Michael Krohn-Dehli, var to niveauer over sin modstander.

Danske bekendte: Klopp er meget mere end hans vanvittige energi

Og midtvejs gennem anden halvleg var de så vidt, at de kunne tage en ’Coke and a Smile’ og indstille farten på cruise control mod den tredje Europa League triumf i træk.

Kevin Gameiro havde brændt en kæmpechance på Simon Mignolet, da midtbaneslideren Coke slog til med to mål på fem minutter. Det andet til 3-1 udløste massive protester fra Liverpool-lejren, der mente at spanieren var offside… en appel uden nogen bund i.

Liverpool-spillerne virkede nervøse fra første fløjt. Masser af boldberøringer og pasninger til siden. Og en spiller som Philippe Coutinho, der var tiltænkt rollen som offensiv kreatør havde stort set ikke bolden i den første halvdel af første halvleg.

Liverpool startede godt, men tabte (Foto: AP)
Liverpool startede godt, men tabte (Foto: AP)
 

Derfor var det også ud af det blå, at Liverpool pludselig måtte se sig snydt for et straffespark. Roberto Firminos ryk ind i feltet blev stoppet af backen Daniel Carrico, der stoppede boldens bane med armen. Dommer Jonas Eriksson valgte imidlertid at lade episoden passere.

Sevillas argentinske kraftværk Ever Banega fik en fremragende start på kampen. Han vandrede frit og var god til at finde rum i Liverpools noget passive pres.

Fan-ballade til finale: Se billederne

Krohn-Dehli efter skræk-skade: Frygtede for karrieren

Forfærdelig skade til Michael Krohn-Dehli

Men selv om de seneste to års vindere af Europa League dermed optisk set startede kampen bedst, så blev Liverpool-defensiven ikke for alvor sat på prøver. Sevilla manglede ganske enkelt at komme til afslutninger.

Havde det ikke været for et ekvilibristisk forsøg på saksespark fra topscorer Kevin Gameiro efter en halv time, så havde spanierne ikke registreret et reelt forsøg før pausen.

Så var der mere snert over Liverpools afslutning på første halvleg. Daniel Sturridge bankede flot med ydersiden The Reds på 1-0. Og siden fik Dejan Lovren annulleret et hovedstødsmål til 2-0.

Det lignede en kamp, som kunne sende Liverpool i Champions League. Men det viste sig at være en falsk advarsel.

Sevilla var på aftenen det eneste hold, der overhovedet viste international klasse… Og tre Europa League-pokaler i træk er ganske enkelt overdådigt.

Flere hundrede danske Liverpool-fans var samlet på Østerbro Stadion, og de havde en fest i starten af kampen: