Voldsomme uroligheder: Brøndbys banemænd gik amok i Liverpool

Kampen mellem Everton og Hajduk Split måtte afbrydes i fem minutter, da de kroatiske tilskuere gik amok

Der udspillede sig et sandt kaos torsdag aften, da Europa League-kvalifikationskampen mellem Everton og Hajduk Split måtte afbrydes i adskillige minutter på grund af tilskueruroligheder.

Det var de berygtede kroatiske ‘fans’ der ikke kunne styre temperamenterne, da Michael Keane havde bragt hjemmeholdet foran på Goodison efter en halv time.

Everton-scoringen fik de kroatiske gæster på lægterne til at begynde et sandt bombardement med kasteskyts mod grønsværen.

Split-fansene begyndte også at brække sæder af tilskuerrækkerne for at bruge dem som våben mod politi og stewards, der ilede til, mens spillerne blev sendt i omklædningsrummene.

Spillede kunne undrende se til, mens tilskuerne raserede tribunen. Foto: All Over
Spillede kunne undrende se til, mens tilskuerne raserede tribunen. Foto: All Over
 

Kort efter nedlagde de vanvittige kroater reklamebanderne og var klar til slagsmål, hvilket situationen da også udviklede sig til - både internt blandt ballademagerne og med politiet. Det skriver flere britiske medier - blandt andre Express og Daily Star.

På trods af de voldsomme scener lykkedes det myndighederne at få styr på hooligansene efter cirka fem minutter, så kampen kunne genoptages. Og inden pausefløjtet lød, havde Everton bragt sig foran 2-0 ved Idrissa Gueye.

Fodbolddanmark stiftede bekendskab med den inkarnerede Hajduk Split-fangruppe, da kroaterne besøgte København i forbindelse med kampen mod Brøndby i Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde. 

I runden inden var Hajduk Split blevet straffet for racisme og uroligheder i kampen mod Levski Sofia, men UEFA valgte, stik mod den første afgørelse, at tillade Split-fansene adgang til hjemmekampen mod Brøndby alligevel. Hajduk vandt 2-0 over Brøndby og spiller derfor playoff mod Everton.

Trods balladen blev kampen gennemført. Everton sikrede sig en helt fortjent 2-0-sejr. Et solidt udgangspunkt før infernoet i Split.

FCM stordummede sig atter i overtiden

Helvede venter Brøndby: Hooligan jagtede dommer med selfiestang

Fodbold-slagsmålet i Brøndby: Sådan oplevede politiet dramaet