Europas ti dyreste klubhold - se hvem der får mindst ud af pengene

Liverpool har den syvende dyreste spillertrup og er den eneste klub fra top-10 uden for Champions League

Christian Benteke kostede 340 mio. kr.,d a Liverpool hentede ham fra Aston Villa denne sommer. Den engelske traditionsklub investerer mange penge, men får ikke sportsligt udbytte. (Foto: AP)
Christian Benteke kostede 340 mio. kr.,d a Liverpool hentede ham fra Aston Villa denne sommer. Den engelske traditionsklub investerer mange penge, men får ikke sportsligt udbytte. (Foto: AP)

Er der noget Liverpool og Brendan Rodgers er dygtige til, så er det at bruge penge. Masser af penge på nye spillere. År efter år.

Men resultatet er nedslående for Liverpool er groft sagt den klub i Europa, der får mindst ud af investeringerne. Klubben er ikke en fast del af top-4, de spiller kun sporadisk Champions League og må år efter år nøjes med taberturneringen - Europa League.

Juventus, Arsenal og Bayern München er bare tre eksempler på topklubber, der får meget mere ud af deres investering i spillere. De tilhører den europæiske top, selv om de også har investeret massivt i spillertruppen. Men de har alle brugt færre penge end traditionsklubben fra Merseyside.

Se også: Rekord og hattrick af Cristiano Ronaldo

Siden Rodgers overtog ansvaret som manager i Liverpool i 2012 har han sammen med klubbens stærkt kritiserede transferkomite spenderet 291 mio. pund - altså tre milliarder kroner på 31 nye spillere.

Resultatet på bundlinjen er rystende: Liverpool har intet vundet i den tid, Brendan Rodgers har siddet i managerstolen, men til gengæld er klubben altid en af de flittigste, når transfervinduerne står åbne.

Liverpool er reelt den klub i Europa, der bruger flest penge med dårligst udbytte. 

CIES Football Observatory har lavet en udregning på de dyreste mandskaber i Europa. Her på siderne bringer vi top-10 listen, hvor Liverpool er det eneste mandskab, der ikke spiller Champions League, når man kigger ned over listen på de ti dyreste mandskaber at sammensætte.

Se også: Forrygende Juventus knækker City

Alene denne sommer har Brendan Rodgers investeret 800 mio. kr. på nye spillere - Christian Benteke, Joe Gomez, Nathaniel Clyne og Roberto Firmino. Udgiften på bundlinjen har dog ikke været så stor, fordi klubben også solgte Raheem Sterling for et beløb i underkanten af 500 mio. kr. til Manchester City.

- Jeg sagde før sæsonen, at det er en stor risiko med så stor udskiftning i spillertruppen, som der har fundet sted denne sommer og sidste sommer i Liverpool. I lørdags mod Manchester United spillede Liverpool reelt med syv nye spillere. Og det så virkelig ud som om de aldrig havde spillet sammen før, siger Liverpools tidligere sportsdirektør, Damien Comolli.

21 kommentarer
Vis kommentarer