Faldt om på banen: Nu er belgisk topspiller død

Lokeren-spilleren Gregory Mertens' liv stod ikke til at redde efter hans kollaps i mandags, og belgieren er nu erklæret død

Gregory Mertens (tv.) er død i en alder af 24 år. (Foto: ALL OVER)
Gregory Mertens (tv.) er død i en alder af 24 år. (Foto: ALL OVER)

Belgisk fodbold er blevet ramt af endnu en frygtelig tragedie. Mindre end fire måneder efter Wolfsburg-spilleren Junior Malanda omkom under en trafikulykke, har et nyt dødsfald ramt en af landets professionelle sportsfolk.

Således skriver avisen Nieuwsblad, at Lokeren-spilleren Gregory Mertens er afgået ved døden efter at have tilbragt de sidste fire dage i koma på et beglisk hospital.

Den 24-årige forsvarer blev mandag ramt af hjertestop og faldt om på banen under en reserveholdskamp, hvorefter han i flere minutter modtog hjertemassage.

Behandlingen fortsatte senere på et sygehus, men trods ihærdig kamp er det ikke lykkedes lægerne at redde Mertens' liv, hvorfor uheldet altså har fået det værst tænkelige udfald.

Se også: Efter uhyggeligt kollaps: Svæver mellem liv og død

Allerede om onsdagen kunne Lokerens klublæge Kris Peeters fortælle, at fremtidsudsigterne var dystre for Mertens, da doktoren i et interview med det belgiske medie HLN gjorde status på spillerens tilstand.

- Jeg kan forsikre alle om, at hospitalet og lægerne omkring Mertens gør alt, hvad der overhovedet er muligt. Vi er dog nødt til fortsat at være helt ærlige omkring situationen. Det ser ikke godt ud i øjeblikket, og for både spilleren og hans familie beder vi til, at han lykkedes med at komme tilbage, sagde Peeters.

Se også: Fodboldspiller kæmper for livet: Stjernerne beder for Gregory

Desværre ligger det nu fast, at det håb er slukket, og dermed er de bønner, store stjerner som Romelu Lukaku og Kevin de Bruyne tidligere på ugen sendte i retning mod deres landsmand, ikke blevet hørt. Gregory Mertens har i en alder af 24 år trukket vejret for sidste gang og på den led sluttet livet alt for tidligt.

Den afdøde profil nåede i løbet af sin karriere at repræsentere Belgien adskillige gange i både U16-, U19- og U21-regi,  men havde endnu sin debut på A-landsholdet til gode.

Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere