FCK-bødler hylder krigsforbryder

To ledende skikkelser i Røde Stjerne Beograd har overdraget en personlig spillertrøje til krigsforbryderen Dragan Vasiljković, der blev løsladt fra fængsel i marts

Dragan Vasiljkovic er løsladt igen. Foto: Ranko Cukovic/Ritzau Scanpix
Dragan Vasiljkovic er løsladt igen. Foto: Ranko Cukovic/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

I marts blev Dragan Vasiljković løsladt efter 14 års fængsel, og siden har han fået en varm velkomst i Beograd. Først malede en gruppe Røde Stjerne-fans et vægmaleri af ham uden for klubbens stadion, og nu har to af Røde Stjernes ledende skikkelser overdraget ham en særlig spillertrøje.

På ryggen bærer den nummer 1, og på den står der 'Kaptajn Dragan'.

Det var hans øgenavn, da han i 90'erne stod i spidsen for den paramilitære gruppe De Røde Baretter. Han blev i 2006 dømt for krigsforbrydelser for sin rolle i to episoder i krigen i Jugoslavien. I den ene tilfangetog hans folk kroatiske politifolk og torturerede dem, og i den anden mistede to civile livet i et angreb på en landsby.

Dragan Vasiljković tilbragte de første 11 år bag tremmer i Australien, hvor han voksede op i dele af sin barndom, og hvor han var rejst til efter krigen i 90'erne. I 2017 blev han dog udleveret til Kroatien, hvor han altså tilbragte de sidste tre år af sin fængselsdom.

De to person, som ses på billedet sammen med ham, er Zvezdan Terzić og Dragan Džajić. De er henholdsvis administrerende direktør og ærespræsident i Røde Stjerne Beograd.

Klubben har allerede sikret sig det serbiske mesterskab i denne sæson. Med to runder tilbage er der 14 point ned til lokalrivalerne Partizan. Til gengæld slog Partizan i weekenden Røde Stjerne ud af pokalsemifinalen.

Røde Stjerne spillede i efteråret med i Champions Leagues gruppespil, efter holdet sendte FC København ud i kvalifikationen.

Da Røde Stjerne besøgte Telia Parken, var der fart på tribunerne. Foto: Anthon Unger
Da Røde Stjerne besøgte Telia Parken, var der fart på tribunerne. Foto: Anthon Unger
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind