FIFA-bossen Sepp Blatter er suspenderet

Det store kaos i FIFA fortsætter, og Sepp Blatter meldes nu midlertidigt suspenderet i 90 dage

Sepp Blatter er suspenderet (Foto: AP)
Sepp Blatter er suspenderet (Foto: AP)

Tilbage i maj blev Sepp Blatter genvalgt som præsident i det internationale fodboldforbund FIFA, men siden da er det hele ramlet for den aldrende schweizer.

I juni måtte han trække sig om præsident, men først 26. februar går han formelt af som præsident, når en ny leder skal vælges.

Nu ser 79-årige Blatter imidlertid ud til at ryge ud af FIFA med omgående virkning.

Her til aften melder flere store medier med BBC i spidsen, at Blatter er blevet midlertidigt suspenderet i 90 dage. Det er FIFA's egen etiske komité, der har stået for den midlertidige suspendering. Den endelige beslutning træffes først fredag.

Blatter er anklaget for at give Michel Platini penge under bordet, ligesom han har fusket med nogle tv-aftaler.

Endnu har FIFA intet officielt meldt ud om suspenderingen, men Blatters rådgiver, Klaus J. Stöhlker, bekræfter her til aften over for det tyske medie Die Welt, at FIFAs etiske komité har suspenderet Blatter i 90 dage.

- Præsidenten fik overbragt nyheden onsdag eftermiddag. Han var rolig. Tænk på, at han har oprettet den etiske komité, siger Stöhlker til Die Welt.

- Det gælder foreløbig i 90 dage, men han er ikke helt suspenderet. Komitéen har ikke truffet en endelig beslutning, siger Klaus J. Stöhlker.

Der er endnu ikke forlydener om, hvorvidt Platini også bliver suspenderet.

Se også: FIFA jorder Blatter-kritiker

Blatter har hidtil afvist at have gjort noget forkert.

- Det er skandaløst, at blive fordømt uden, at der er noget bevis for ulovligheder, har han tidligere på dagen sagt til det tyske magasin Bunte.

- Det er ikke en anklage. Det er bare en efterforskning. Jeg vil kæmpe indtil februar - for mig selv og for Fifa. Jeg er overbevist om, at ondskaben vil komme frem i lyset, og det gode vil herske, har det lydt for Blatter.

Ekstra Bladet følger op på sagen senere på aftenen.

Se også: Rige mænd på rov: Sådan vil sheikerne overtage FIFA

Se også: Her er Beckenbauers FIFA-favorit

15 kommentarer
Vis kommentarer