FIFA forlænger sæsonen på ubestemt tid

FIFA er på vej med en udmelding om, hvordan fodboldsæsonen kan afsluttes

De nationale fodboldforbund skal selv kunne bestemme, hvornår fodboldsæsonen afsluttes, mener Fifa ifølge The Athletic. (Arkivfoto) Foto: Arnd Wiegmann/Reuters
De nationale fodboldforbund skal selv kunne bestemme, hvornår fodboldsæsonen afsluttes, mener Fifa ifølge The Athletic. (Arkivfoto) Foto: Arnd Wiegmann/Reuters
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Der er nyt på vej til alle dem, der er i tvivl om, hvordan og hvornår fodboldsæsonen vil blive afsluttet.

Det fremgår af en FIFA-rapport, som Ekstra Bladet har læst.

I rapporten står der, at det Internationale Fodboldforbund forlænger sæsonen på ubestemt tid og vil lade det være op til medlemlandenes egne forbund at bestemme, hvornår ligaer og turneringer kan spilles færdig.

Det giver ligaerne bedre muligheder for at gennemføre den igangværende - men suspenderede - sæson og dermed undgå ligaer, som lukker en sæson ned før tid.

Et scenarie, som vi så det belgiske fodboldforbund gennemføre i sidste uge.
Læs mere om den historie her: Ligaen er afblæst: Storklub mester på skrivebordet

Der har også været en masse snak om, hvordan sommerens transfervindue vil komme til at se ud, og hvordan spillere med kontrakter i nye klubber skal forholde sig. Eksempelvis Hobros Emmanuel Sabbi, der har indgået kontrakt med OB pr. 1. juli i år.

I rapporten fortæller FIFA, at datoerne for sommerens transfervindue vil blive ændret, og der bliver samtidig givet mulighed for, at man kan forlænge kortvarigt med spillere, hvis kontrakter udløber til sommer, nærmere bestemt 30. juni, sådan så de bliver i klubben, til den igangværende sæson er færdigspillet.

Det betyder i Sabbis tilfælde altså, at han er Hobro-spiller, indtil sæsonen 2019/2020 er færdigspillet. Det er uvist hvor længe, sæsonen trækker ud, men forventningen er nu, at det ikke sker før den nye sæson på papiret skulle være gået i gang.

Det forventes, at FIFA offentliggør rapporten indenfor de nærmeste par dage.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind