Fifa-sag får Interpol til at stoppe matchfixing-kamp

Interpol har valgt at stoppe et 10-årigt samarbejde med Fifa, som skal stoppe matchfixing.

FIFA-skandalen, der har fået Sepp Blatter til at trække sig, får nu også Interpol til at trække stikket (Foto: AP)
FIFA-skandalen, der har fået Sepp Blatter til at trække sig, får nu også Interpol til at trække stikket (Foto: AP)

Den igangværende Fifa-skandale har nu fået konsekvenser for Interpols arbejde for at komme matchfixing til livs.

Det internationale politisamarbejde modtog i 2011 en donation på 20 millioner euro (149 millioner kroner) til et 10 år langt projekt med overskriften Integrity in Sport, som skal bekæmpe spredningen af aftalt spil i fodboldkampe.

Men efter at en række Fifa-spidser er blevet anholdt mistænkt for korruption, har Interpol valgt at stoppe samarbejdet med det internationale fodboldforbund.

- I lyset af den aktuelle situation med Fifa, har jeg besluttet at ophæve aftalen, selv om Interpol fortsat er engageret i at udvikle Integrity in Sport-programmet, siger Interpols generalsekretær Jürgen Stock på organisationens hjemmeside.

Walter De Gregorio har sagt farvel til FIFA. (Foto: AP) Intl. fodbold Endnu et FIFA-topnavn trækker stikket

- Alle eksterne partnere, lige gyldigt om de er offentlige eller private, skal dele vores grundlæggende værdier og stå bag samfundets retshåndhævelse, lyder det.

Afgørelsen betyder, at politiorganisationen foreløbig indefryser midlerne fra Fifa, mens man følger de amerikanske myndigheders undersøgelse af det skandaleramte fodboldforbund.

Sagen eksploderede, da schweizisk politi anholdt flere højt placerede Fifa-folk på et hotel i Zürich to dage før verdensfodboldforbundets præsidentvalg i maj.

Trods den dramatiske udvikling blev Sepp Blatter genvalgt, men schweizeren valgte få dage senere at annoncere sin afgang.

Sepp Blatter, da han stadig var i topform. Her ved en kongres sammen med vennerne i Sydafrika. (Foto: AP) Intl. fodbold EU-Parlamentet: Skrid nu, Blatter!

3 kommentarer
Vis kommentarer