FIFA udelukker sydafrikanere i matchfixing-sag

Tre fodboldledere fra Sydafrika er blevet idømt mellem to og fem års karantæne i en matchfixing-sag

Tre sydafrikanske fodboldledere er blevet sanktioneret af FIFA i en sag om matchfixing. En sag, der hændeligt trækker spor til det danske landshold. (Foto: AP)
Tre sydafrikanske fodboldledere er blevet sanktioneret af FIFA i en sag om matchfixing. En sag, der hændeligt trækker spor til det danske landshold. (Foto: AP)

FIFA's etiske komité har mandag udelukket tre fodboldledere fra Sydafrika.

Det sker i en sag om matchfixing i nogle af det sydafrikanske A-landsholds testkampe i 2010, året hvor landet var vært for VM, meddeler FIFA på sin hjemmeside.

Leslie Sedibe, der er tidligere chef i Det Sydafrikanske Fodboldforbund (Safa), er blevet idømt fem års karantæne og en bøde på 20.000 schweizerfranc, cirka 136.000 kroner.

Steve Goddard og Adeel Carelse, der begge tidligere har ledet afdelingen for fodbolddommere i Safa, er blevet idømt karantæne i hver to år.

Karantænerne hænger sammen med sagen om den karantænedom på seks år, som FIFA sidste år udstedte til Lindile Kika, en anden tidligere fodboldleder i Sydafrika.

Se også: Ligene flyder i Rios olympiske vand

FIFA har ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligere undersøgt testkampe, som Sydafrika spillede i 2010 mod Thailand, Bulgarien, Colombia og Guatemala.

Af bogen "Kelong Kings", der blev udgivet i 2014, fremgår det også, at Danmarks testkamp mod Sydafrika kort før VM i 2010 blev forsøgt manipuleret.

Kampen endte med et dansk 0-1-nederlag.

Ifølge bogen var der sat en dommer på til Danmarks kamp, som var udpeget af matchfixere.

Men da den valgte dommer blev syg tidligt om morgenen på kampdagen, blev Det Sydafrikanske Fodboldforbund mistænksom, og man valgte at udskifte dommeren med en dommer fra Sydafrika, Matthew Dyer.

Se også: Tak, FIFA: Omstridt udvisnings-regel ændres fra sommer

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere