Fodboldprofils hoved hugget af: Belgisk tifo vækker vrede

Den belgiske landsholdsspiller Steven Defour vendte tilbage til sin gamle hjemmebane i Standard Liege -denne gang i Anderlecht-trikot - og blev mødt af en noget kontroversiel banner henvendt direkte mod ham

- Rød eller død. Noget af en 'velkomst' fra Standard Lieges fans. (Privatoptagelser)

FC Barcelona-Real Madrid. Rangers-Celtic. Galatasaray-Fenerbahce.

Der er nogle bestemte klubskifter, man bare ikke MÅ foretage som fodboldspiller - et skifte mellem to rivaliserende klubber, hvor fansene ikke kan udstå hinanden.

I Belgien får en spiller kærligheden - eller nærmere hadet -  af føle, hvis han laver et skifte mellem Standard Liege og Anderlecht. Det kan den belgiske landsholdsspiller Steven Defour vist godt skrive under på.

Midtbanespilleren var en stor profil og anfører på Liege-holdet i perioden fra 2006 til 2011, inden han skiftede til den portugisiske topklub Porto.

Alexander Scholz spillede hele sin debutkamp for Standard Liège, da klubben slog Anderlecht 2-0. (Foto: Zuma Press) Intl. fodbold Scholz succes-debuterer i dramatisk topbrag

Belgieren valgte dog at vende tilbage til hjemlandet i sommer - og overraskende nok valgte den 26-årige spiller at skrive kontrakt med Lieges ærkerivaler fra Anderlecht.

Det skabte store overskrifter og en masse vrede blandt Liege-supporterne - og til weekendens rivalbrag mellem de to hold viste de i den grad deres utilfredshed med Defour.

I sektionen, hvor de mest fanatiske Standard Liege-supportere holder til, blev der før kampstart foldet en kæmpe tifo ud, som forestillede en mand, der holdt et sværd i den ene hånd og et afhugget hoved i den anden - efterfulgt af teksten: 'Rød eller død' - en reference til Lieges røde trøjer.

Defour (16) fik det røde kort under VM i kampen mod Sydkorea. (Foto: AP) Intl. fodbold Belgisk landsholdspiller i opsigtsvækkende klubskifte

Hvis man kigger nærmere på tifoen, kan man se, at det afhuggede hoved skal forestille at være Defours, og personen, der holder hovedet i sin hånd, ligner film-figuren Jason Voorhees fra gyser-filmen 'Fredag den 13.'

Det noget voldsomme og kontroversielle banner har mødt stor kritik og vrede fra flere side i Belgien - også fra det belgiske fodboldforbund.

- Det er modbydeligt, og de gjorde det foran en masse børn. Vi håber aldrig, at vi ser det igen, udtaler Thibault de Gendt fra det belgiske fodboldforbund ifølge BBC.

- Det er en dårlig beslutning og uacceptabelt både over for Standard og Anderlecht.

Alexander Scholz spillede hele sin debutkamp for Standard Liège, da klubben slog Anderlecht 2-0. (Foto: Zuma Press) Intl. fodbold Scholz succes-debuterer i dramatisk topbrag

- Der er ikke nogle regler, der direkte forhindrer det, men vi vil undersøge det nærmere og se, om vi alligevel kan straffe dem, tweetede kommunikationschefen for det belgiske forbund.

Alt i alt blev det en forfærdelig oplevelse for Defour søndag eftermiddag,

Midtbanespilleren og resten af Anderlecht-holdet tabte rivalopgøret med 2-0 til Standard Liege og danske Alexander Scholz, der spillede hele kampen for de rødblusede.

Og udover nederlaget fik Defour to gule kort i opgøret - det andet for at sparke bolden efter Liege-fansene - og måtte altså forlade banen før tid til stor tilfredshed for hjemmeholdets tilskuere.

0 kommentarer
Vis kommentarer