97 kilometer i timen: Har Zlatan nogensinde været bedre?

Zlatan Ibrahimovic stod for ny mesterlig scoring mod Caen og er sikkert i spidsen af topscorerlisten i Frankrig, hvor hans hold PSG ligeledes er suveræne

Zlatan Ibrahimovic spiller formidabelt i øjeblikket og er solidt i spidsen af topscorerlisten i Frankrig. (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic spiller formidabelt i øjeblikket og er solidt i spidsen af topscorerlisten i Frankrig. (Foto: AP)

Det er sin sag at stoppe Zlatan Ibrahimovic i øjeblikket.

Svenskeren synes at være i sit livs form og scorede lørdag ligamål nummer 15 i sæsonen, da han og holdkammeraterne fra Paris Saint-Germain vandt 3-0 ude over Caen.

Sejren over oprykkerne var ingen overraskelse, men til gengæld var den 34-årige angribers enlige træffer af den ekstraordinære slags. Målet til 2-0 kort før pausen kan vel bedst beskrives som spektakulært.

Efter lidt kombinationsspil på kanten af feltet dumpede bolden tilfældigt ned for fødderne af en stillestående Ibrahimovic, der valgte en løsning, de færreste nok ville lykkes med.

(Foto: AP) Fransk fodbold 'Den franske Liga stinker uden Zlatan'

Angriberen hamrede til bolden uden betænkningstid, og så blev læderet ellers sendt på en motorvej gennem luften. Den endelige destination var det ene målhjørne, og det blev nået uden behov for GPS-udstyr eller anden teknik. Ja, altså lige med undtagelse af den type, Ibrahimovic er skænket fra naturens side.

Inde i målet kunne den rutinerede keeper Remy Vercoutre bare kapitulere uden overhovedet at have reageret på projektilet. Og det var ikke så underligt. Ifølge Eurosport nåede bolden således en fart på ikke mindre end 97 kilometer i timen under rejsen mod kassen.

På den led blev der sat et flot komma i kampen, der blev åbnet med en tidlig scoring af Angel di Mariá, som også nettede en enkelt gang i anden halvleg og dermed satte punktum for affæren.

Mahrez er på alles læber (Foto: AP) Fransk fodbold Blev tilbudt PL-hit til spotpris: Svarede med 'idiot-bemærkning'

I slutningen af opgøret havde Caen ellers mulighed for at pynte på resultatet, men få minutter før tid misbrugte Andy Derlort et straffespark, og så måtte værterne gå fra banen uden scoring.

I tabellen kan hjemmeholdet dog glæde sig over, at man halvvejs gennem sæsonen befinder sig på en flot fjerdeplads. 30 point er det blevet til, hvilket dog er 21 færre end den total, Paris Saint-Germain er noteret for.

Holdet fra den franske hovedstad er suverænt i spidsen med 16 sejre ud af 19 mulige, og det er endnu ikke blevet til nederlag.

Se Zlatans geniale scoring i tv-klippet øverst i artiklen - og se hvor tæt han var på endnu en klasse-kasse nedenfor:

40 kommentarer
Vis kommentarer