Store skiftedag for Europas stjernetrænere

Mourinho, Ancelotti og Mancini ligner folk, der skal ud og finde sig en ny arbejdsgiver. Tre eksperter giver deres bud her

Mourinho og Ancelotti side om side i Champions League for nogle sæsoner siden. (Foto: Getty Images)
Mourinho og Ancelotti side om side i Champions League for nogle sæsoner siden. (Foto: Getty Images)

José Mourinho er som altid i centrum.

Den 50-årige portugiser forstår med sine lettere kryptiske udtalelser at sætte fut under spekulationskedlerne, og Mourinho er hovedpersonen i den store trænerkabale, der skal løses til sommer.

Det er store skiftedag på trænersæderne i flere af Europas største klubber, og Ekstra Bladet forsøger sammen med en række af landets førende fodboldeksperter at forudsige, hvad der kommer til at ske.

6’erens Morten Bruun, Canal 9’s Niels-Christian Frederiksen og Luna Christofi fra Viasat er ikke enige om alt, men regner alle med, at Mourinho tager ’hjem’ til Chelsea og bliver afløst af Carlo Ancelotti i Real Madrid.

Se også: Benítez: Alle ved hvem min afløser er

– Ancelotti er et gammelt ønske fra Florentino Pérez’ side. Han er deres ønsketræner, og selv om det kunne være spændende med Klopp eller Laudrup, har Real Madrid her post-Mourinho brug for noget solidt, og det er Ancelotti, siger Luna Christofi, der som sine kolleger har sværere ved at gennemskue, hvad der kommer til at ske i Paris, når italieneren siger au revoir:

– Det er svært at forudsige, men de har jo Leonardo som sportsdirektør, så det kunne sagtens blive en italiener. Mancini er måske ikke noget dumt bud.

Mancini overlever
Han har godt nok stadig på lønningslisten i Manchester City, men er i kategorien fyringstruet.

– Men jeg tror nu nok, han overlever. Havde der været et stort navn i spil, så kunne et trænerskifte være en mulighed, men nu er Mourinho blevet taget af Chelsea, siger Niels-Christian Frederiksen og får opbakning af Morten Bruun:

– Jeg tror ikke, at de fyrer Mancini. Jeg synes stadigvæk, at vi har til gode at se, at de sheiker er så utålmodige, som alle siger. Mark Hughes fik lang snor, og det gør Mancini også.

Vælger City alligevel at fyre Mancini, er Malagas Manuel Pellegrini den oplagte afløser, og der har da også været kontakt mellem parterne.

– Jeg synes, at det virker meget plausibelt. Han er lige en mand efter Bigiristains hoved. Han vil være den helt rigtige og han udført mirakler i de klubber, han har været, siger Luna Christofi.

Uanset om City vælger det ene eller det andet, bliver det en hektisk sommer på trænerfronten, og mange flere navne kan komme i spil.

Se også: Avis: PSG snupper Wenger

Hvis nu Paris for eksempel stik mod alle odds får held med at lokke Wenger til den franske hovedstad, kan Arsenal snuppe Joachim Löw og vupti: så er der et ledigt tysk landstrænersæde til Jupp Heynckes, der bliver afløst af Pep Guardiola i Bayern München.

Chelsea ville også gerne have haft spanieren, men han er optaget af de måske kommende Champions League-vindere, og så er både vi og de tilbage ved udgangspunktet: José Mourinho.Hvem er træner 1. juli?

Morten Bruun, ekspertkommentator på 6’eren:

Chelsea: José Mourinho

Real Madrid: Carlo Ancelotti

Paris Saint-Germain: Rafael Benítez

Manchester City: Roberto Mancini

Luna Christofi, fodboldreporter på Viasat:

Chelsea: José Mourinho

Real Madrid: Carlo Ancelotti

Paris Saint-Germain: Roberto Mancini

Manchester City: Manuel Pellegrini

Niels-Christian Frederiksen, kommentator på Canal 9:

Chelsea: José Mourinho

Real Madrid: Carlo Ancelotti

Paris Saint-Germain: Laurent Blanc

Manchester City: Roberto Mancini

0 kommentarer
Vis kommentarer