Franske ministre raser over Zlatans løn

Flere i den franske regering er utilfredse med den løn, Zlatan Ibrahimovic ser ud til at få i sin nye klub.

Følg Fodbold

Mens ekstasen over at have hentet verdensstjernen Zlatan Ibrahimovic er stor i nyrige Paris Saint-Germain, er glæden noget mere beskeden i den franske hovedstads regeringskontorer.

Årsagen er den tidligere AC Milan-spillers årsløn i Paris. Ifølge flere franske medier kommer den til at ligge i omegnen af 15 millioner euro (104 millioner kroner) - efter skat.

- Disse summer er astronomiske, de er ufornuftige, og de afspejler, hvad vi ikke kan lide ved fodbold: Fraværet af enhver form for regulering, og underskud, der bunker sig op på de europæiske fodboldbudgetter, siger Valerie Fourneyron ifølge france24.com.

Hun er sportsminister og får støtte af landets budgetminister Jerôme Cahuzac, der også er vred over det høje lønningsniveau.

- I en tid, hvor alle andre i verden strammer bæltet, er disse tal ikke imponerende, de er uanstændige. Sport handler ikke om at betale en spiller 15 millioner euro om året, siger Cahuzac.

Omvendt findes der i den nye franske regering også folk, der gnider sig i hænderne. Ibrahimovic' skifte falder nemlig lige ned i en debat om den millionærskat, som regeringen er på vej til at indføre for alle, der tjener over en million euro om året.

Det har fået skeptikere til at frygte, at højtlønnede vil flygte ud af landet.

- Jeg er oppe at køre over, at Ibrahimovic skal betale skat i Frankrig. Det beviser, at skatten på 75 procent ikke forhindrer store spillere i at komme til Frankrig, siger en anden fremtrædende fransk politiker, socialisten Benoît Hamon.

Ibrahimovic kostede angiveligt Paris Saint-Germain omkring 20 millioner euro.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind