TV: Kjær strålede i udvisnings-vanvid

Simon Kjær viste klassen, da to holdkammerater så rødt på bare ét minut

Simon Kjær og Lille fortsætter successen i Ligue 1. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær og Lille fortsætter successen i Ligue 1. (Foto: Lars Poulsen)

På landsholdet må Simon Kjær slås med både Daniel Agger og Andreas Bjelland om spilletiden, men i franske Lille er danskeren sikker starter.

Lørdag aften satte Kjær igen en fuldfed streg under sin status som en af Ligue 1' s allermest driftsikre midterforsvarere.

Mod Toulouse, der var uden Martin Braithwaite, var Lille foran 2-0, da begge backer, Beria og Souaré, blev smidt ud indenfor det samme minut.

Se også: Wass sikrede Evian det ene point

Toulouse fik reduceret, men det lykkede Simon Kjær og co. at hive sejren hjem.

- Det var vores bedste præstation i denne sæson. Absolut topklasse. I de første 70 minutter har vi totalt kontrol med kampen og kreerer mange store chancer. Jeg er overrasket over at se os spille så fantastisk godt, for vi har svinget lidt i den spillemæssige kvalitet, selv om vi godt nok ikke har tabt i de seneste ni ligakampe, fortæller Simon Kjær til Ekstra Bladet.

Trods en efterhånden betragtelig erfaring har danskeren aldrig tidligere oplevet at se to holdkammerater få røde kort med så kort mellemrum.

Se også: PSG-træner: Zlatan-comeback i denne sæson

- Det var sindssygt! Jeg har aldrig prøvet noget som de to udvisninger indenfor et minut, for det ændrer kampen totalt. Pludselig er det ren overlevelse for os, og med to mand nede så er 20 minutter plus fem minutters tillægstid altså rigtig lang tid at holde hjem. Vi viser en fantastisk team spirit, og de skaber ikke andet end tilfældigheder - som det ene mål, de scorer. Jeg ville rigtigt gerne have haft vores tyvende clean sheet i vores 32 ligakampe, for man bliver jo grådig efter clean sheets, når det kører så godt, men sejren var vildt vigtig, siger Kjær og fortsætter:

- Det var et super-boost for os og vores ambitioner om tredjepladsen og om at komme med i Champions League, for Toulouse er bestemt ikke et sted, hvor man kan regne med tre point, fastslår han.

Præstationen bliver også belønnet i de franske medier.

Se også: Magasin: Zlatan, som du aldrig har set ham før

Hæderkronede L'Equipe giver Kjær et syvtal, der både er højeste karakter til en Lille-spiller og den højeste karakter overhovedet til en midterforsvarer i weekendens runde.Det synlige bevis på L'Equipes anerkendelse. (Foto: L'Equipe)
Det synlige bevis på L'Equipes anerkendelse. (Foto: L'Equipe)


En anerkendelse, der glæder Simon Kjær.

- Jeg er rigtigt glad for min egen præstation, for den holdt samme stabile niveau som i hele sæsonen, og for mig er det vigtigt at vise stabilitet på højt niveau lige nu i min karriere, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer