Klubber: Millionærskat vil koste fransk fodbold dyrt

De franske fodboldklubber mener, at en ny millionærskat vil gøre det sværere for dem at klare sig i Europa

Paris Saint-Germain bliver ramt hårdt, når den nye millionærskat bliver indført, med adskillige højtlønnede stjerner i truppen. (Foto: AP)
Paris Saint-Germain bliver ramt hårdt, når den nye millionærskat bliver indført, med adskillige højtlønnede stjerner i truppen. (Foto: AP)

De franske fodboldklubber mener, at de bliver særlig hårdt ramt af den millionærskat, der snart bliver indført.

Forfatningsrådet godkendte søndag regeringens plan om at påføre firmaer en skat på 75 procent, hvis de betaler en medarbejder en million euro eller mere om året.

De professionelle franske klubbers forening (UCPF) vurderer, at den nye skat vil skade klubbernes konkurrenceevne i forhold til klubber i resten af Europa.

- Forfatningsrådets beslutning om at godkende en skat på 75 procent er triste nyheder for fransk fodbold. UCPF mener fortsat, at skatten er unfair og anti-økonomisk, oplyser UCPF i en pressemeddelelse.

Se også: Frankrig undgår frygtet "dobbelt-dyp" Frankrig undgår frygtet "dobbelt-dyp"

Se også: Skat på 75 procent godkendt i Frankrig Skat på 75 procent godkendt i Frankrig

Præsident Francois Hollandes regering regner med, at den nye skat vil ramme omkring 470 virksomheder og 1000 medarbejdere.

13 af disse virksomheder forventes at blive klubber i Frankrigs bedste fodboldrække.

Fodboldklubberne vurderes til at ville bidrage med 44 millioner euro svarende til 328 millioner kroner. Regeringen regner med at den nye skatteregel sammenlagt vil give 210 millioner euro (1567 millioner kroner) i skattekassen.

Hvis skattereglen indføres kan det betyde, at de største klubber bliver tvunget til at sælge de allerstørste profiler.

0 kommentarer
Vis kommentarer