Cornelius i fokus - fra skuespiller til den store helt

Andreas Cornelius var på bænken, men danskerne kom ind og sikrede Bordeaux tre point med et mål mod Dijon

Andreas Cornelius jubler i Bordeaux-trøjen ved en tidligere lejlighed. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER/Ritzau Scanpix
Andreas Cornelius jubler i Bordeaux-trøjen ved en tidligere lejlighed. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER/Ritzau Scanpix

Det var et af de nemmere mål, men Andreas Cornelius var på det rette sted på det rette tidspunkt, da han søndag sikrede Bordeaux en 1-0-sejr.

Cornelius blev sendt på banen i opgøret mellem Bordeaux og Dijon med lidt under en halv time tilbage, og i det 77. minut slog den danske angriber til.

Kampens store spiller var 21-årige Samuel Kalu hos Bordeaux.

Nigerianeren strøg forbi sin oppasser i venstre side og spillede bolden videre til Cornelius, som blot skulle sende den over stregen.

Det skete, og dermed nåede den danske landsholdsangriber op på tre ligamål i denne sæson i Ligue 1.

Kort forinden var danskeren også indblandet i en spektakulær situation. Danskeren var i duel i feltet, men da situationen var afblæst, blev danskeren skubbet i ryggen af en Dijon-spiller.

Cornelius spjættede lidt ekstra og gav den som skuespiller, og det hele udviklede sig til en mindre slåskamp mellem spillere fra de to hold, og det endte med to gule kort.

Andreas Cornelius scorede senest i ligaen mod Paris Saint-Germain i begyndelsen af december i fjor, og i november nettede danskeren også mod Lyon.

Han spillede hele opgøret senest mod Angers, men ellers har han siden skiftet fra Atalanta mest været indhopper.

Man skal helt tilbage til slutningen af september for at finde en ligakamp, hvor Andreas Cornelius fik fuld spilletid for det franske hold siden Angers-kampen.

Lukas Lerager var på bænken i hele opgøret, og derfra kunne han se Dijon blive reduceret til ti mand efter en halv time, da Romain Amalfitano fik direkte rødt kort.

Med sejren har Bordeaux 28 point midt i rækken, mens Dijon ligger tredjesidst i ligaen.

Efter fem ligakampe i træk uden sejr lykkedes det tidligere søndag Marseille at vinde, da Caen ude blev slået 1-0.

I Holland scorede den tidligere danske landsholdsangriber Nicklas Pedersen tidligere på aftenen to gange for Emmen, der overraskende fik 2-2 mod Æresdivisionens tophold fra PSV Eindhoven.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto Vejle Boldklub Klar for ny Superliga-klub: Brøndbys bøddel er tilbage

Robert Skov skal ingen steder. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix Sport og Spil Varm transfervinter venter: Sådan handler FC København og Horsens

Ståle Solbakken får over dobbelt så meget ind på kontoen i forhold til den næstbedst betalte træner i Superligaen. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Stor oversigt over Superliga-trænernes løn: Ståle sprænger banken

Fransk fodbold Absurde tal: Hævner sig med 9-0

Christian Eriksen med lækker assist mod Fulham. Sejren kom hjem i sidste sekund, men Deli Alli blev skadet med fire minutter tilbage. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix Premier League Eriksen slår til igen: Stjerne skadet i vild afslutning

8 kommentarer
Vis kommentarer