Deja-vu fra VM-finalen! Endnu en vanvittig 'karate-tackling'

Angers' midtbanespiller Cheikh N'doye begav sig ud i en Nigel de Jong-efterligning, da han i weekenden stemplede sin modstander i brystkassen

Hvis man som fodboldfan hører ordene 'karate-tackling' og 'brystkasse' i samme sætning, så falder tankerne nok med det samme på Nigel de Jong og Xabi Alonso.

Den hollandske midtbanespiller plantede nemlig sine knopper direkte i spanierens brystkasse i VM-finalen i Sydafrika for fem år siden. De Jong slap meget uforstående med en advarsel efter sit voldsomme karate-spark, der sendte Alonso til tælling i flere minutter.

Den nuværende Bayern-stjerne rasede også over hollænderens handling efterfølgende og kaldte den for en af de værste tacklinger, han havde oplevet på egen krop.

Nigel de Jong sparker Xabi Alonso ned i VM-finalen i 2010. (Foto: AP)
Nigel de Jong sparker Xabi Alonso ned i VM-finalen i 2010. (Foto: AP)

VM-finalen mellem Spanien og Holland blev styret af den engelske dommer Howard Webb, og han indrømmede også efter, at De Jong slap billigt.

- Jeg har set situationen flere gange, og de langsomme gengivelser viste, at tacklingen var til en udvisning. Men fra min vinkel i kampen vurderede jeg det til et gult kort, forklarede Webb.

Og her - fem år efter den famøse hændelse - blev karate-tacklingen efterlignet af en Ligue 1-spiller i weekenden.

Angers' senegaleser Cheikh N'Doye stemplede sin modstander direkte i brystkassen med strakt ben, da midtbanespilleren og resten af holdet mødte Troyes på hjemmebane lørdag eftermiddag.

Se også: De Jong dræbte Hollands image

De langsomme gengivelser viste, at Angers' anfører ikke havde en ond hensigt i situationen, men senegaleserens handling var til stor fare for Troyes' midtbanespiller Jessy Pi, og dommeren så sig derfor nødsaget til at udvise N'Doye efter en halv times spil.

En korrekt beslutning i modsætning til den, som Howard Webb tog for fem år siden.

Angers kunne dog uden deres anfører og vant kampen med en mand i undertal med 1-0 ved Thomas Manganis scoring.

Se den voldsomme tackling i videoen øverst i artiklen.

5 kommentarer
Vis kommentarer