Derfor er Zlatan blevet politisk bombe

Zlatan Ibrahimovic er pludselig blevet et hot emne i den franske valgkamp

Se Zlatan skælde ud (SNTV)

- I 15 år har jeg aldrig oplevet en så dårlig dommer som ham i dag i dette lorte-land. Frankrig fortjener ikke PSG, lød det fra Zlatan efter nederlaget til Bordeaux.

Det har siden fået diverse politikere, dommere og tidligere spillere til at fordømme Zlatan, og de mest ekstreme vil have ham ud af landet.

Fransk fodbold Tolker på Zlatan-raseri: Han vil væk fra PSG

Selv premierminister Manuel Valls kritiserede svenskeren, og det er der helt særlig grund til.

- Der er lokalvalg i Frankrig på søndag. Zlatan er ved at kalde Frankrig for et lorteland trampet lige ind i et hvepsebo, siger den svenske udenrigskorrespondent Elisabeth Frerot ifølge Fotbollskanalen.

- Det er en selvfølge, at de andre politikere svarer på det. Det er de tvunget til at gøre. For der er valg på søndag, og Marie Le Pen kan få 30 procent og blive det største parti, siger korrespondenten om den højredrejede politiker, der er gået forrest i kampen for at få Zlatan ud af landet.

Se PSG-nederlaget, der fik Zlatan til at gå amok:

- De andre politikere kunne ikke lade det her passere. Det er meget usædvanligt, at en fransk premierminister går ind og kommenterer noget som en fodboldspiller siger efter en match, siger Frerot.

Zlatan Ibrahimovic bliver nu også kritiseret i Sverige (Foto: AP) Fransk fodbold Svensk Zlatan-kritik: Han er ude af balance

Fra premierminister Manuel Valls lød der en klar opfordring til den svenske stjerne.

- Jeg blev chokeret af den udtalelse om dommerstanden og om Frankrig. Som fodboldspiller bør man altid opføre sig ordentligt. Han må indse, at hvert eneste ord vendes og drejer i disse urolige tider, hvor vi alle har mistet fodfæstet, sagde Frankrigs premierminister Manuel Valls til Canal+.

Zlatan Ibrahimovic skal ud af landet, mener ekstrem politiker, og svenskeren møder modstand fra flere sider efter søndagens episode (Foto: AP) Fransk fodbold Storm i Frankrig: Alle hader Zlatan

Zlatan må ærgrer sig over sit korte vredesudbrud, men han får opbakning fra Erik Hamrén (Foto: AP)
Zlatan må ærgrer sig over sit korte vredesudbrud, men han får opbakning fra Erik Hamrén (Foto: AP)
 

I Sverige sidder landstræner Erik Hamrén og undrer sig.

- Det er helt ude af proportioner, siger Hamrén til svensk P1.

- Hvis han havde sagt det på et pressemøde, hvor han sad stille og roligt og sagde det velvidende, at tv og mikrofoner var på plads, så havde jeg kunnet forstå folks reaktioner, siger Hamrén.

- Vi mennesker behøver at få ting ud. Alle der dyrker sport ved, at kan blive irriteret, siger Hamrén.

- Man må se sammenhængen. Det her var lige efter en kamp. Havde vi mikrofoner i omklædningsrummet på landsholdet, så ville der komme mange ting frem, som folk vil synes er dumme, siger Hamrén.

Fransk fodbold 'Lorte Frankrig'! Zlatan gik amok - nu undskylder han

- Zlatan er en fantastisk stor spiller og et fantastisk stort menneske, siger Hamrén.

- Han blev fejlagtigt udvist mod Chelsea, og her viste han altså stor ro, siger Hamrén om udvisningen, der kostede en enkelt spilledags karantæne.

For raseriudbruddet tales om tre spilledages karantæne til Zlatan Ibrahimovic, men her står det nu fast, at Zlatan først 9. april skal møde i det franske disciplinærudvag, og inden da får han ikke karantæne.

9 kommentarer
Vis kommentarer