Derfor kan landsholdet ikke bruge frisparkskongen Wass

Landsholdet assisterende landstræner Peter Bonde ser stadig Daniel Wass som back, selvom Evian-spilleren både bruges som kant og som 10'er i Frankrig

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

- Jeg vil gerne ses som en, der kan spille andre positioner, siger Daniel Wass, mens Peter Bonde foreløbig bliver i back-gear.

På klubholdet spiller Daniel Wass oftest på midtbanens højre kant, men han har også varetaget en slags 10’er-rolle hos Evian. Det eneste, han ikke har spillet de seneste to år er back.

Brandvarme Wass klar til vinter-skifte

Paradoksalt nok ser den danske landsholdsduo, der længe har eksperimenteret på højre fløj, ham stadig som back. Og det har Daniel Wass det lidt svært med, fornemmer man.

- Jeg kan spille mange pladser, men de seneste to år har jeg spillet andre positioner end back. Jeg KAN godt spille back, men jeg vil gerne ses som en spiller, der kan spille andre positioner på landsholdet, siger han til Ekstra Bladet.

Se en prøve på Daniel Wass' sparketeknik

Assisterende landstræner Peter Bonde bekræfter da også scenariet på spørgsmålet om, hvorfor Wass kun har spillet 11 A-landskampe, heraf fem  fra start. En gang i år har han fået chancen, nemlig i hele fire minutter i septembers venskabskamp mod Tyrkiet.

- Vi har jo Lars Jacobsen og Peter Ankersen på den position, siger Peter Bonde.

- Så I ser ham stadig som back?

- Ja-ja.

- Men den plads har han jo ikke spillet på klubholdet i to år?

- Altså, om han spiller back eller kant udgør ikke den helt store forskel. Evian spiller markant anderledes, end vi gør. Det er et bundhold, der står ret lavt på banen.

TV: Her scorer Wass igen en ufattelig frisparksperle!

- Men vi synes, Daniel er en dygtig kant/back, og han ryger på blokken hver eneste gang, siger Peter Bonde.

- Jeg har også nydt at se ham score de fantastiske frisparksmål, men man skal også være klar over, at det er et øjebliksbillede.

- Nu er der jo et halvt år til næste betydende landskamp, så meget kan jo ændre sig, lyder det fra Peter Bonde med henvisning til spillerens ukendte klubfremtid.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+