Annonce:
Annonce:

Ekspert om voldsom video: Fordel for Nicki Bille

Videoen af Nicki Billes anholdelse kan hjælpe fodboldspilleren med at vise nuancer som modspil til politiets forklaring, vurderer ekspert

Se den voldsomme video, hvor Nicki Bille bliver anholdt (2,23 minutter)
Annonce:
Følg Fodbold

Ekstra Bladet har tirsdag vist de eksklusive privatoptagelser af episoden, hvor Nicki Bille i april sidste år bliver anholdt af Københavns Politi.

Fodboldstjernen, der lige nu spiller i franske Evian, skal torsdag på anklagebænken i Københavns Byret og risikerer op til otte års fængsel, men ifølge en ekspert, så vil videoen være til fordel for Bille.

- Et af tiltalepunkterne er anholdelsen, og så er det her formentlig ret centralt. Hvis jeg var forsvarer for Nicki Bille, så ville jeg afspille den video, siger forsvarsadvokat Mikkel Nielsen, der har arbejdet med strafferet siden 1996, til Ekstra Bladet.

Eksklusiv video: Dramatiske optagelser viser Nicki Bille-anholdelse

- Politiet vil forklare, at han bliver ved med at gøre modstand og er meget ophidset, og det er måske ikke forkert set fra politiets synspunkt, men jeg synes, at videoen viser, at det er mere nuanceret, siger Nielsen.

Annonce:

Så videoen kan være en fordel for Nicki Bille?

- Ja, det synes jeg. Han virker til at være indforstået med, at han er anholdt, så det virker til, at det er kommunikationen, der fejler, siger Nielsen.

- Politiet accepterer ikke budskabet, men insisterer på at få ham ned og ligge, og så stritter han imod og oplever det smertefuldt, siger Nielsen.

Mikkel Nielsen kan omvendt ikke se, at videoen kan være til skade for Nicki Bille og hjælpe politiet.

- Men videoen dementerer heller ikke, at han stritter imod, men det giver flere nuancer. Han er måske fuld, har sparket til noget, og så anholder man ham, så han ikke ødelægger flere ting, siger Nielsen.

Nicki Bille har tidligere scorer masser af mål for norske Rosenborg (Foto: AP)
Nicki Bille har tidligere scorer masser af mål for norske Rosenborg (Foto: AP)
 

Nicki Bille blev anholdt 18. april 2014 for at vise støjende og voldelig adfærd og sparke til en cykel og parkeringsautomat, og så skulle han også have bidt en betjent i armen.

Annonce:

Derudover er han anklaget efter straffelovens paragraf 119 stk. 3 for at lægge hindringer i vejen, da to betjente ville anholde ham. Han spændte i kroppen og strittede imod, da han skulle have håndjern på. Det fremgår alt sammen af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Nicki Billes skæbneuge: Risikerer fængsel

Mikkel Nielsen påpeger, at videoen jo ikke viser, hvorfor Nicki Bille bliver anholdt, eller hvad der har været optakten til selve tv-klippet.

- Det virker umiddelbart som en hårdhændet anholdelse, men hvis ikke han gør modstand, så giver de ham jo bare håndjern på, siger Nielsen.

- Han stritter imod, fordi de kontant vælter ham omkuld, men det er jo normalt politiarbejde. Hvis du ikke er klar over, hvad der skal ske, så vil de fleste opleve det som overgreb, siger Nielsen.

Mikkel Nielsen, der selv ofte er forsvarer i kontroversielle straffesager, slår fast, at det efterhånden er ret tit, at man ser privatvideoer indgå i retssager.

Annonce:

- Det er meget interessant, for det rykker somme tider lidt ved opfattelsen af, hvad der er sket. Politiet fortæller helt sikkert, hvad de synes, der er sandheden, men når man så ser videoen, så kan man få andre nuancer med, siger Nielsen.

Lettet Bille: Aldrig nemt at tilpasse sig

Nicki Billes voldssag udsat til foråret

Nicki Bille har tre landskampe på cv'et (Foto: Jan Sommer)
Nicki Bille har tre landskampe på cv'et (Foto: Jan Sommer)
 

Nicki Bille råber flere gange i videoen, at filmoptageren skal fortsætte med at filme, men det vil politiet ikke have. Alligevel fortsætter optageren.

- Folk har lov til at filme, og politiet griber heller ikke ind. Det er et dilemma, for det er hensigtmæssigt, at folk får lov at filme, så der er et objektivt bevis, som domstolen kan se på, siger Nielsen, der peger på, at det har været diskuteret, om politiet selv skal have kameraer på uniformerne.

Anbefaler aldrig Bendtner: Danskere har blødt ry

- Men folk må gerne filme, hvis de ikke forstyrrer. Politiet beder ham om at fjerne sig, men han er i sin gode ret til at nægte, siger Nielsen.

Annonce:

- Da de så beder ham om at gå over på den anden side af fortovet, der kan de så godt have ret. Manden her blander sig ikke, men det kan politiet godt frygte, og så kan de sige, at folk skal holde sig på afstand, siger Nielsen.

Det er på torsdag, Nicki Bille kommer for retten. Du kan naturligvis følge sagen tæt her hos Ekstra Bladet.

Husker I Nicki Billes sjove pistol-jubel fra tiden i FC Nordsjælland?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: