'Er vi idioter?'

Tyskland er i gang, og snart ruller bolden også i England, Spanien og Italien. I Frankrig ligger den stille

Paris Saint-Germain blev allerede for en måned siden kåret til fransk mester, da den franske liga blev afblæst på grund af coronapandemien. (Arkivfoto). Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
Paris Saint-Germain blev allerede for en måned siden kåret til fransk mester, da den franske liga blev afblæst på grund af coronapandemien. (Arkivfoto). Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters

Flere fodboldligaer i Europa er så småt begyndt at starte op efter flere måneders pause på grund af coronakrisen.

Det er dog ikke tilfældet i Frankrig, hvor ligaforeningen allerede i slutningen af april besluttede at indstille sæsonen.

I L'Equipe spørger man, om fransk fodbold er som idioter:

I sportsavisen L'Equipe går klummeskribenten Vincent Duluc til angreb på beslutningen, som han kritiserer for at være overilet.

- Vi er det eneste store fodboldland i Europa, der har truffet denne beslutning. Der blev ikke taget højde for, hvordan pandemien ville udvikle sig, og at nedlukningen gradvist ville blive blødt op, skriver han.

Ligaforeningen tog beslutningen om at stoppe sæsonen og kåre Paris Saint-Germain, efter at landets premierminister Édouard Philippe havde udtalt, at sæsonen ikke kunne genstartes.

Torsdag i denne uge kunne Philippe så fortælle, at holdsport i Frankrig kan startes op igen fra 21. juni.

Med den nye udmelding er der en reel mulighed for, at de sidste ti spillerunder i fransk fodbold kunne have været afviklet.

Lyon har gennem hele perioden været yderst kritisk over for afblæsningen af sæsonen. Sammen med Paris Saint-Germain er Lyon fortsat med i Champions League, der forventes at blive genstartet i august.

- Jeg er overbevist om, at det, der er sket, ikke er godt for hverken klubberne eller fransk fodbold som helhed, siger Lyon-præsident Jean-Michel Aulas til avisen Le Parisien.

I de fleste lande starter ligaerne op uden tilskuere. Selv om det koster fodboldklubberne en stor del af omsætningen, så betyder genstarten, at klubberne honorerer de ofte lukrative tv-aftaler.

I Frankrig har omkring 29.000 personer med coronasmitte mistet livet.

Se også: Kæmper for million-transfer: Konen smider tøjet

Se også: Omsætning på 1,7 milliarder: Manden skovler penge ind

Se også: Tjener chokeret over sine drikkepenge

Det er svært at se, hvem der skal få FC Midtjylland ned på jorden. Midtjyderne var bedst før coronapausen og virker fortsat i fin form. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Nu går det endelig løs! Så stærk er din klub

FC Nordsjælland har en guldfugl i Mohammed Kudus, der håber en handel til en værdi af 75 millioner kroner. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Sommerens største salg: Døren åben til Premier League

11 kommentarer
Vis kommentarer