Kjær afslører: Så kynisk er topfodbold

Thomas Kahlenberg er den eneste tidligere holdkammerat, som Simon Kjær stadig holder kontakt til

Simon Kjær erkender, at man ikke får mange venner som professionel i fodboldverdenen. (Foto: Michel Spingler)
Simon Kjær erkender, at man ikke får mange venner som professionel i fodboldverdenen. (Foto: Michel Spingler)

LILLE (Ekstra Bladet): Det bliver ikke cafeturene med hjerte-kammeraterne fra Lille-truppen, der kommer til at afgøre om Simon Kjær bliver i den franske storklub til sommer.

For selv om Simon Kjær åbenlyst trives i rollen som stjerne på Lille-mandskabet - og nyder at have høj status i truppen, så gør den knaldhårde konkurrence på topniveau det svært at få venner.

- Det er svært nogle gange at stole på folk og føle sig 100 procent tryg ved, at folk vil én det bedste, for det vil de ikke. Selv om det her er en holdsport, så spiller folk først og fremmest for sig selv og egen vinding. Sådan vil det altid være.

- Og selv om jeg siger, at jeg ikke kan stole på folk, så er det jo mine holdkammerater, jeg taler om. Det betyder også, at jeg går ud til træningen og har det skide godt med dem.

Se også: Europæiske storklubber flokkes om Kjær

- Jeg ved bare, at skal de vælge mellem, om de selv tager et skridt frem – eller jeg gør det, så vælger de sig selv. Selvfølgelig gør de det. Det vil være det samme, hvis du spørger mig. Jeg kigger efter mig selv og tager vare på mine ting, siger Kjær.

- Det er det kyniske ved fodbold-verdenen, at det er for egen vindings skyld, forklarer Simon Kjær i et åbenhjertigt interview med Ekstra Bladet, hvor han giver et ærligt blik på bagsiden af det glansbillede som topfodbold normalt fremstilles som.

Men tag ikke fejl af ordene. De falder uden antydningen af bitterhed, men den succesfulde danske Lille-forsvarer lægger ikke skjul på, at det har været en vigtig erfaring at drage efter de turbulente år i Wolfsburg for at tage skridtet op som en af de højest rangerede centerforsvarere i fransk fodbold.

Se også: Kjær: Portugals sejr det bedste i dag

- Jeg tror, i min fodboldkarriere er der ... altså, jeg snakker selvfølgelig med nogle af dem fra landsholdet, men fra min klubkarriere, der har jeg én, og det er Thomas Kahlenberg. Det siger også lidt om, at dem, jeg snakker med, er danskere og har den samme mentalitet som mig, mener Simon Kjær.

- Jeg tror, at jo hurtigere at det går op for folk, jo nemmere bliver det at tackle, siger han og bemærker så, at han gennem hele sin tid som udlandsprof har været i faste forhold, så han har heller ikke haft stort behov for at knytte nære bånd til holdkammerater.

- Jeg skal selvfølgelig passe på med at sige, at alt er gennemsyret af kynisme og er en ubarmhjertig verden, hvor man ikke får venner eller venskaber. For mig har det altid været sådan, at jeg har haft det godt i den trup, som jeg har været i. Men når jeg tager hjem, så stopper det der. Så kommer jeg dagen efter til træning, og så starter det igen, siger Simon Kjær.

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere