Kong Zlatan i modvind: Oprøret ulmer i Paris

Holdkammeraterne er ved at være trætte af den egenrådige svensker, der ikke længere er den selvskrevne konge i omklædningsrummet

Zlatan Ibrahimovic' stjerne er falmet i Paris. (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic' stjerne er falmet i Paris. (Foto: AP)

Der er et navn, der kan give Morten Olsen og resten af fodbold-Danmark onde drømme før det nordiske playoff-drama om en billet til EM i Frankrig afgøres i næste måned.

Og med al respekt for Kim Källström, Markus Rosenberg og Ola Toivonen, så er det ikke dem, som giver roligans og andet godtfolk urolige nætter.

Nej, hovedpersonen hos de blågule er naturligvis Zlatan Ibrahimovic, der i mere end ti år har spredt skræk og rædsel på de europæiske baner med sin sublime teknik og udviklede næse for mål.

Se også: Svenskere anlægger nyt græs til playoff-brag

Men måske er der slet ikke så meget at være bange for.

Superstjernen har aldrig scoret endsige spillet en bare nogenlunde hæderlig kamp mod Danmark.

Det kan han naturligvis nå endnu, men måske er manden, der bærer den svenske EM-skæbne på sine skuldre, så langt inde i karrierens efterår, at der ikke er så meget at frygte?

Senest leverede han en elendig præstation, da Paris Saint-Germain onsdag spillede 0-0 med Real Madrid i Champions League.

Siden er kritikken regnet ned over den rutinerede angriber, men ifølge franske RMC er det ikke kun medier og fans, der er skeptiske overfor den 34-årige svensker.

Se også: Zlatan får franske hug: Den svenske kæmpe floppede igen

Således skriver det franske medie, at afstanden mellem Ibrahimovic' indsats på banen og den adfærd, superstjernen udviser udenfor kridtstregerne er blevet så markant, at han er blevet et irritationsmoment for de holdkammerater, der tidligere var afhængige af hans mål for at indfri deres ambitioner.

Særligt skal angrebsrivalen Edinson Cavani have fået nok.

De har i flere sæsoner kæmpet en hård kamp om centerforward-positionen. En kamp, Zlatan hidtil har vundet, hvilket har sendt uruguayaneren ud på kanten.

Men nu, hvor der er længere mellem de svenske snapse, lugter Cavani angiveligt blod.

I hvert fald skriver RMC, at Cavani er træt af de privilegier, Ibrahimovic nyder. Forholdet mellem de to angribere er angiveligt iskoldt, og mediet skriver, at Edinson Cavani 'tålmodigt' venter på, at svenskeren forlader Paris.

Se også: Stjerneskuffende remis mellem Zlatan og Ronaldo

I torsdagens franske aviser fik Zlatan Ibrahimovic kritik for sin indsats mod Real Madrid under onsdagens 0-0-kamp hjemme i Champions League. Nu rapporterer franske RMC, at svenskens relation med Edinson Cavani er det dårligste i lang tid.

Og Cavani er ikke den eneste, skriver RMC.

- Nogle spillere er blevet irriterede over hans opførsel. Da han var chef, var han det, fordi han var fejlfri på banen. Nu begynder han at være en spiller som alle andre, ikke bedre end de andre. Følelsen er, at han holder Cavani og Di Maria tilbage, siger en anonym kilde 'tæt på PSG-truppen' til RMC.

En anden anonym kilde hævder, at træner Laurent Blanc ikke havde mulighed for at pille svenskeren ud mod Real Madrid, fordi sådan en manøvre kræver opbakning fra bestyrelsesgangen i den franske storklub.

- Laurent kan ikke gøre noget med Ibrahimovic. Han forstod selvfølgelig, at han (Zlatan - red.) burde være skiftet ud. Men det er noget, som kræver støtte fra hele klubben.

Selv valgte Zlatan Ibrahimovic at ignorere de kritiske franske medier efter nullerten mod Real Madrid.

Er Anton Egholm en ny dansk Zlatan Ibrahimovic? (Foto: FC Holte Team X) Dansk fodbold - 22. okt. 2015 - kl. 17:04 En dansk Zlatan? 19-årig scorer drømmemål i Serie 4

Preben Elkjær saver falmet Zlatan: Det er skidt:

0 kommentarer
Vis kommentarer