Løn-eksplosion: Dolberg overgået

Kasper Dolberg er ikke længere lønførende i Nice, der har øget lønbudgettet markant siden danskerens ankomst

Kasper Dolberg er ikke længere lønførende i Nice. Foto: ERIC GAILLARD/Ritzau Scanpix
Kasper Dolberg er ikke længere lønførende i Nice. Foto: ERIC GAILLARD/Ritzau Scanpix

TV-fodbold uden VAR? Alle 2. divisionskampe kan ses live i Ekstra Bladet+

Da den store franske avis L'Equipe sidste forår gennemgik lønnen i den franske liga kom det frem, at Kasper Dolberg med 22,5 millioner kroner i årsløn var klart lønførende i Nice.

Det er han ikke længere, for efter Ineos er gået ind i klubben, så bliver der satset i større grad end tidligere.

Nye tal, som Actufoot bringer, viser, at lønningerne i klubben er eksploderet, og fem af klubbens seks højeste lønninger gives til spillere, der er hentet ind det seneste år.

Højeste løn får den brasilianske offensive midtbanespiller Rony Lopes, der er hentet ind på leje fra Sevilla.

Han modtager 280.000 euro måneden svarende til 25 millioner kroner om året, og dermed slår han Dolbergs 250.000 euro om måneden og 22,5 millioner kroner om året.

Samme løn som Dolberg gives også til den 31-årige midtbanespiller Morgan Schneiderlin, der har fortid i Manchester United og kom til fra Everton sidste sommer.

Også den 20-årige forsvarsspiller William Saliba udlejet fra Arsenal, og midtbanespilleren Jeff Jason Reine-Adelaide udlejet fra Lyon tjener gode penge og næsten det samme som Dolberg.

LØNHIERARKIET I NICE
ÅRSLØN I MILLIONER KRONER

25,0 - Rony Lopes
22,5 - Morgan Schneiderlin
22,5 - Kasper Dolberg
21,4 - William Saliba
19,6 - Jeff-Jason Reine Adelaide

I sidste sæson var offensivspilleren Adam Ounas, der var udlejet fra Napoli, den der kom nærmest Dolbergs løn, men han tjente 'blot' 16 millioner kroner i årsløn.

Og året før inden Dolbergs ankomst var brasilianske Dante med fortid i Bayern München den eneste i Nice, der tjente mere end 13,3 millioner kroner - han var lønførende med samme løn, som Dolberg også fik ved sin tiltræden.

Ambitionen i Nice er europæisk fodbold hvert år, men på trods af de markant øgede lønudgifter, så følger de sportslige resultater endnu ikke helt med.

Syvendepladsen i 2018/2019 blev godt nok til en femteplads, da 19/20-sæsonen blev suspenderet på grund af corona, men i denne sæson ligger man helt nede som nummer 11 med 20 point op til Monaco på fjerdepladsen.

Pernille Blume er glad igen efter beslutningen om at flytte til Marseille. Foto: Tariq Mikkel Khan Svømning Knust over skade: Glad for ny beslutning

Anders Dreyer bliver matchvinder. Foto: ATTILA KISBENEDEK/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Rystede franskmænd: Danmark var harmløse

Foto: Gregers Tycho/Polfoto Brøndby Karrierestop truer for Brøndby-darling

TV-fodbold uden VAR? Alle 2. divisionskampe kan ses live i Ekstra Bladet+