'Lortelandet' straffer Zlatan: Får dom for at fornærme Frankrig

Paris Saint-Germains svenske stjerneangriber må ikke spille de næste fire kampe i Ligue 1 efter sit vredesudbrud

Zlatan skældte for meget ud efter PSG nederlag til Bordeaux.

Det koster Zlatan Ibrahimovic fire spilledages karantæne, at han for nylig overfusede en dommer og kaldte Frankrig et 'lorteland'.

Det har det franske fodboldforbund (LFP) besluttet sent torsdag aften.

Sebastien Deneux, der står i spidsen for LFP, fortæller til journalister, at den disciplinære komité har truffet afgørelsen efter en række kommentarer fra svenskeren om den franske ligas dommere.

Det var ventet, at Ibrahimovic ville blive straffet med karantæne.

Dommen betyder, at den svenske stjernespiller må se til fra tilskuerrækkerne, når hans franske klub, Paris Saint-Germain (PSG), spiller de kommende fire kampe i Ligue 1.

Se også: Zlatan-hattrick sender PSG i pokalfinalen

Zlatan Ibrahimovic er blevet straffet for at have brugt "et fornærmende sprog" efter en ligakamp i marts. Forbundet har dog ikke straffet ham for kommentaren om Frankrig som et "lorteland", da det ligger uden for forbundets område.

De hårde ord fra svenskeren faldt, efter at Paris Saint-Germain havde tabt 2-3 til Bordeaux, og Ibrahimovic mente, at dommeren havde en finger med i storklubbens nederlag.

På direkte tv efter nederlaget til Bordeaux sagde en vred Ibrahimovic:

- I 15 år har jeg aldrig haft sådan en dommer. I dette lorteland - dette land fortjener ikke PSG. Vi er for gode til dette land.

Flere politikere var efterfølgende ude med riven. Blandt andet Frankrigs premierminister, Manuel Valls, der bad svenskeren om at ændre sin opførsel.

Zlatan Ibrahimovic er ikke på vej til MLS, siger hans agent. (Foto: AP) Fransk fodbold - 7. apr. 2015 - kl. 12:38 Agent: Derfor var Zlatan i USA

Svenskerens karantæne træder i kraft tirsdag, og han kan dermed spille med i lørdagens pokalfinale mod Bastia.

Paris Saint-Germain ligger i toppen af Ligue 1 med 62 point og har syv kampe tilbage af sæsonen.

Efterfølgende var Zlatan ude at undskylde:

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere