Neymar i voldsomt stormvejr efter kikset hyldest af død fysiker

Den skadede brasilianer poserede i bar overkrop i kørestol for at hylde Stephen Hawking - uden succes

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Hensigten var god, men resultatet knap så godt, da Neymar onsdag forsøge sig med en hyldest af den afdøde astrofysiker Stephen Hawking.

Brasilianeren er i øjeblikket ude med en skade, og den situation udnyttede han til at lægge et billede op på flere sociale medier, hvor han imiterer britiske Stephen Hawking, der var bundet til en kørestol det meste af sit liv på grund af sygdommen ALS - amyotrofisk lateral sklerose.

- Man må have en positiv attitude og få det bedste ud af den situation, man er i, citerede Neymar nogle af Hawkings mange bevingede ord.

I slutningen af februar pådrog Neymar sig en skade i anklen, der kostede en operation og flere uger i skinne - og altså kørestol.

Det er dog ikke alle, der mener, at Neymar burde kæde sin egen situation sammen med Stephen Hawkings markant mere alvorlige lidelse.

- Der sidder Neymar, med sin ømme mellemfodsknogle og forstuvede ankel, og markerer Stephen Hawkings død ved jublende at sammenligne sig selv med en lam Stephen Hawking, skriver journalisten Choudry Nooryddean på Twitter.

Han deler holdning med Grant Wahl, der blandt andet skriver for Sports Illustrated.

- Det er toppen af selvcentrerethed at sætte Hawkings' død i forhold til dig selv. Neymars midlertidige situation i en kørestol er en bagatel sammenlignet med hele Hawkings liv i en kørestol. Jeg er sikker på, Neymar ikke mente noget dårligt, men kom nu!, skriver han.

En anden Twitter-bruger har en noget mere sarkastisk tilgang til Neymars gøren og laden på sociale medier.

- Neymar har tydeligvis overkommet langt værre forhindringer end Stephen Hawking, lyder det fra Ben Hurst, der er redaktør på Birmingham Post.

De tre eksempler er dog langt fra de eneste reaktioner på Neymars opslag, der bliver kaldt alt fra usmageligt til ufølsomt.

Har Neymar fortrudt? Nu reagerer de i Barcelona

Barça-stjerne fanget i et helvede: 'Jeg føler mig flov'

Når spillere går amok: De er historiens værste

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+