Nu er han fyret

Efter tiltagende uro og en syrlig bemærkning på tirsdagens pressemøde har Marseille valgt at fyre træner André Villas-Boas

Famous last words: André Villas-Boas indgiver en meget offentlig og pludselig opsigelse
Følg Fodbold

Se alle fire kvartfinaler i Copa del Rey i denne uge. Få adgang til blandt andet Barcelonas kamp lige her (+)

André Villas-Boas er fyret med øjeblikkelig virkning i den franske storklub Olympique Marseille. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Den 43-årige portugiser leverede tirsdag et noget anderledes pressemøde, da han forklarede, at han havde valgt at sige op så hurtigt som muligt:

- Jeg har afleveret min opsigelse og sagt, at jeg ikke var enig i den sportslige retning.

- Jeg vil ikke have noget fra Marseille. Jeg vil ikke have penge, sagde han og påpegede, at klubben bad ham om at fortsætte lidt endnu.

Dråben, der fik bægeret til at flyde over for Villas-Boas, var, at klubben i transfervinduets sidste timer hentede midtbanespilleren Olivier Ntcham i Celtic. En transfer, Villas-Boas ikke havde ønsket, men som klubbens sportsdirektør, Pablo Longoria, fik trumfet igennem.

Det gjorde Villas-Boas klart på pressemødet - og det reagerede klubben så på:

- Denne beslutning er blevet uundgåelig på grund af de nylige og gentagne handlinger og holdninger, der seriøst har skadet Olympique Marseille og dens medarbejdere, der giver sig selv til klubben hver dag.

- Bemærkningerne, der faldt i dag under pressekonferencen i forhold til sportsdirektør Pablo Longoria er uacceptable, lyder det fra klubben, der ikke vil udelukke, at klubben vil gå efter yderligere sanktioner mod André Villas-Boas.

Som den franske storklub antyder i erklæringen er den i øjeblikket inde i et sandt stormvejr.

I lørdags reagerede vrede fans voldsomt ved at forsøge at bryde ind på klubbens træningsanlæg, La Commanderie, mens de med fyrværkeri fik vandaliseret stedet. En aktion direkte rettet mod klubpræsident Jacques Henry Eyraud, som fansene ikke mener er sin opgave voksen og derfor kræver afsat.

Det fik efterfølgende ligaen til at udsætte Marseilles hjemmekamp lørdag aften mod Rennes.

Marseille ligger lige nu på en niendeplads i Ligue 1 med 16 point op til Lille på førstepladsen. Marseille har dog to kampe til gode.

Sprænger bombe på pressemøde

FCK's transferscoop: Bagom klubbens kæmpe-handel

Eksperten afslører: Det absolut bedste midtbane-kup

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind