Nu er Simon Kjær bedst i Frankrig

Simon Kjær overhaler PSG-stjernerne indenom på ranglisten over de bedste forsvarere i Ligue 1

Simon Kjær viser klassen for Lille. (Foto: AP)
Simon Kjær viser klassen for Lille. (Foto: AP)

I efteråret var der mildest talt ikke meget, der fungerede offensivt i Lille.

Mål havde danskerklubben svært ved at score - blandt andet, fordi den kommende Liverpool-spiller Divock Origi har haft svært ved at leve op til de løfter, han gav under VM i Brasilien, hvor han forviste Romelu Lukaku til bænken.

Til gengæld har Simon Kjær og kollegaerne i forsvaret leveret varen. Og nu, hvor holdet igen scorer mål, er formen stærkt opadgående med syv sejre i de seneste ti kampe.

Se også: Ugens grin! Angriber fældet af ... vandpyt

Det gør Lille til forårets hold - ikke mindst i kraft af den blonde, danske midterforsvarer, der giver samtlige rivaler i Ligue 1 solidt baghjul med sit bundsolide forsvarsspil.

Ja, faktisk er Simon Kjær så stærkt kørende, at France Football rangerer som ligaens allerstærkeste forsvarer - foran blandt andre PSG-duoen Thiago Silva og Marquinhos.

Senest holdt Kjær og co. nullet i 2-0 sejren over Bordeaux, hvilket kastede en plads på ugens hold i diverse franske medier af sig til danskeren.

- Det var en fantastisk sejr over Bordeaux, for det holder drømmen i live om at kvalificere os til Europa igen i år. Det vil være en super præstation, når vi tænker på, hvor langt vi var nede i efteråret. Og vi har i hvert fald leveret en flot slutspurt indtil nu, og det skal vi knokle hårdt for at blive ved med, siger Simon Kjær og fortsætter:

- Det går den rigtige vej, og holdet hænger sammen igen; vi står fast og fighter. Vi har jo egentlig haft en superstime her i foråret, hvor vi blandt andet har vundet de fire seneste hjemmekamp på vores superfede stadion.

Se også: TV: Braithwaite forklarer sjov jubel

Holdet er nu blot fire point fra de euopæiske pladser - ikke mindst i kraft af den dirkefri defensiv.

- Jeg er godt tilfreds med min egen indsats, og jeg føler, at jeg hele tiden stille og roligt bygger ovenpå og lykkes med at gå 100 procent koncentreret ind til hver eneste kamp. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at de clean sheets ikke betyder noget for mig. Det er en lille sejr for os i forsvaret, siger Simon Kjær.

 Se også: SMS afslører: PSG-stjerne skifter til Italien

10 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere