Annonce:
Annonce:

Nu falder dommen i sexsagen

Real Madrid-stjernen Karim Benzema får onsdag afgjort sin skæbne i en seks år gammel sag om afpresning

En domstol i Paris-forstaden Versailles ventes onsdag at afsige dom i en afpresningssag mod fodboldspilleren Karim Benzema, der risikerer ti måneders betinget fængsel. (Arkivfoto) Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix
En domstol i Paris-forstaden Versailles ventes onsdag at afsige dom i en afpresningssag mod fodboldspilleren Karim Benzema, der risikerer ti måneders betinget fængsel. (Arkivfoto) Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Den franske landsholdsangriber Karim Benzema har i seks år ventet på en afslutning i en sag, hvor han er tiltalt for at have deltaget i et forsøg på at afpresse sin daværende landsholdskammerat Mathieu Valbuena med en sexvideo i 2015.

Onsdag formiddag ventes der dom i sagen ved retten i Paris-forstaden Versailles.

Anklagemyndigheden kræver ifølge nyhedsbureauet AFP en dom på ti måneders betinget fængsel og en bøde på 70.000 euro svarende til godt en halv million kroner for Real Madrid-spillerens rolle i sagen.

Men allerede nu kan 33-årige Benzema vide sig nogenlunde sikker på at blive på landsholdet.

I hvert fald bliver sagen ikke udslagsgivende for fremtiden på Didier Deschamps' mandskab. Det understregede Noël Le Graët, der er præsident for Frankrigs Fodboldforbund, tidligere i november.

Annonce:

- Det er altid træneren, som vælger sit hold, og Benzema vil ikke blive ekskluderet, i tilfælde af at han findes skyldig, sagde han til avisen Le Parisien.

Sagen har dog tidligere haft konsekvenser for Benzema.

I fem et halvt år fik han ikke mulighed for at spille på det franske landshold. Landstræner Didier Deschamps ville ganske enkelt ikke udtage ham, mens sagen stod på.

Det ændrede sig dog i maj 2021, da Dechamps udtog sin landsholdstrup til EM.

- Alle har ret til at begå fejl, sagde Deschamps ifølge AFP om udtagelsen af Benzema.

Deschamps har ellers tidligere sagt, at han aldrig ville glemme, at Benzema i 2016 sagde, at landstræneren var bukket under for presset fra en racistisk del af Frankrig, da han smed angriberen af landsholdet.

Benzema har ifølge anklageren ageret mellemmand for en barndomsven, der var i besiddelse af en sexvideo med Valbuena og dennes kæreste. Og han var angiveligt med til at kræve penge for ikke at lække videoen.

Annonce:

Politiet er i besiddelse af en optaget telefonsamtale, som anklageren bruger som indikation på, at Benzema var indblandet i forsøget på afpresning.

Benzema har tidligere indrømmet, at han i landsholdslejren i oktober 2015 henvendte sig til Valbuena angående sexvideoen.

Han nægter dog at have deltaget i pengeafpresningen. Han hævder således, at han har forsøgt at hjælpe Valbuena ud af en svær situation.

- Jeg ville bare hjælpe. Jeg havde ingen bagtanker om afpresning eller penge. Jeg har penge. Jeg behøver dem ikke, sagde Real Madrid-stjernen i retten tilbage i 2015 ifølge Le Monde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: