PSG-boss vil spille Champions League-kampe i udlandet

Paris Saint-Germain ønsker efter de seneste franske tiltag at spille sine Champions League-kampe i udlandet

Paris Saint-Germain kan ikke spille ligakampe på Parc des Princes før til september ifølge den franske regering. Men PSG vil gerne spille Champions League i udlandet. (Arkivfoto) Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Paris Saint-Germain kan ikke spille ligakampe på Parc des Princes før til september ifølge den franske regering. Men PSG vil gerne spille Champions League i udlandet. (Arkivfoto) Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Den franske regering har gjort det klart, at der ikke skal spilles kampe i landets bedste fodboldrække før 1. september.

Men Paris Saint-Germain rejser gerne til udlandet for at fuldføre sæsonen i Champions League, hvis det godkendes af Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Det fortæller PSG-præsident Nasser al-Khelaifi, efter at coronapandemien har sat en stopper for al fodbold i Frankrig.

- Vi respekterer myndighedernes beslutning. Med støtte fra UEFA planlægger vi at deltage i Champions League, uanset hvor og hvornår den måtte blive afholdt, siger Nasser al-Khelaifi.

Edouard Philippe, Frankrigs premierminister, sagde tirsdag, at alle sportsbegivenheder med store forsamlinger i de næste fire måneder forbydes i landet. Det gælder også fodboldkampe.

PSG rejser dog hjertens gerne uden for landets grænser for at spille.

- Er det ikke muligt at spille i Frankrig, vil vi spille vores kampe i udlandet og sørge for de bedst mulige medicinske forholdsregler for vores spillere og stab, siger klubpræsidenten.

Flere medier har skrevet, at Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) planlægger at fuldføre Champions League-sæsonen i august.

PSG er nået frem til kvartfinalen i den prestigefyldte europæiske turnering. Endnu ved det franske storhold ikke, hvem der bliver modstanderen, da ikke alle ottendedelsfinaler er afgjort.

Også Lyon er fortsat med i Champions League og er midt i en dyst i ottendedelsfinalen mod italienske Juventus.

Lyon vandt det første opgør med 1-0 på hjemmebane, inden Champions League og Europa League blev sat på pause.

Den Franske Ligaforening (LFP) skal træffe en officiel beslutning om ligaen, og det ventes at ske efter et møde torsdag.

Sæsonen afblæst i Frankrig

Indlagt på intensiv

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind