Rasende træner efter Zlatans pokal-show: Skandale!

Bastias cheftræner frådede af raseri over fodboldforbunds præsident og ikke mindst dommeren, da holdet var kørt over i Liga Cup-finalen lørdag aften

Ghislain Printant i aktion lørdag aften. (Foto: AP)
Ghislain Printant i aktion lørdag aften. (Foto: AP)

Det skulle have været en fest, et show og måske endda et pokal-chok, da Bastias bedste fodboldspillere lørdag aften gik på banen til Liga Cup-finalen i fransk fodbold mod giganterne fra Paris Saint-Germain.

Sådan gik det ikke.

Korsika-holdet, der til daglig frister en tilværelse i den nederste del af Ligue 1, blev kørt over af Zlatan Ibrahimovic og co. med hele 4-0.

Og vindene blæste slet ikke øboernes vej lørdag aften. Det lod en tydeligt frustreret og møghamrende sur cheftræner Ghislain Printant resten af verden vide efterfølgende.

Han var sur over det straffespark, PSG fik tildelt efter 20 minutter. Han var bitter over dommerens beslutningen om at vise forsvarsspilleren Sebastien Squillaci ud for udåden. Men mest af alt var han sur over en episode, der fandt sted inden kampen.

'Jeg var chokeret'
For præsidenten for det franske fodboldforbund, LFP, Frederic Thiriez, undlod at hilse på Bastias spillere, inden opgøret skulle i gang. Han hilste på PSG-spillerne - men ikke de mindre kendte fra Bastia.

En skandale ifølge Printant.

- Jeg var chokeret, da de kom og fortalte mig det. Det var et vidunderligt publikum og et hold, der virkelig ville spille fodbold. Men i dag så vi en tydelig mangel på respekt for mine spillere. Det gør virkelig ondt, sagde Bastia-træneren efterfølgende til pressen.

PSG-spillerne fejrer triumfen lørdag aften. (Foto: AP)
PSG-spillerne fejrer triumfen lørdag aften. (Foto: AP)
 

- I morgen (i dag søndag, red.) vil vi kunne se os selv i spejlet. Det tror jeg ikke, den præsident kan. Jeg kan ikke acceptere, at han ikke kan hilse på vores spillere, der har leveret et eksemplarisk stykke arbejde og ført tusindvis af korsikanere til Stade de France.

- PSG vandt 4-0, tillykke. Okay, jeg tror, han vil være glad. Nu kan han drikke sig et glas champagne. Det er ganske enkelt en skandale. Jeg giver ham ikke hånden, når han ikke formaster sig til at gå nogle få skridt for at hilse på mine spillere.

Og så var det dommer Benoit Bastiens tur.

- Jeg er meget skuffet. Atmosfæren var fantastisk. Men festen blev stoppet, uheldigvis. Vi havde gode intentioner. Det viste vi de første 20 minutter. Derfra vil jeg ikke gå i detaljer. Jeg vil ikke kommentere det straffespark, som dommeren besluttede sig for at dømme.

Smadrede kampen og ødelagde festen
- Men jeg er ret rystet af handlingen. Han indså slet ikke, at han smadrede kampen og ødelagde festen. Han tog vores styrke, og kampen blev derfra meget mere kompliceret for os. Jeg er skuffet på gutternes vegne, sagde Printant.

Zlatan Ibrahimovic scorede på straffesparket og øgede kort før pausen til 2-0. I de sidste ti minutter scorede Edinson Cavani yderligere to gange.

Se også: Zlatan fører PSG frem til pokal-triumf

Sejrherrerne tilføjede dog også en anelse dramatik til aftenen, da de valgte at boykotte tv-stationen Canal Plus. I øvrigt i selskab med mesterskabsrivalerne fra Olympique Marseille.

Se også: PSG efter Zlatan-karantæne: Tænk dog på hans betydning

Fransk fodbold - 10. apr. 2015 - kl. 06:52 'Lortelandet' straffer Zlatan: Får dom for at fornærme Frankrig

De to klubber er kommet med et fælles udtalelse, hvori de forklarer, at de for at undgå misforståelser undlader at lade sig interviewe af tv-stationen, før sæsonen er færdigspillet 30. maj. Dette som følge af Zlatan Ibrahimovic' og Dimitri Payets karantæner for kritiske kommentarer.

Mest berømt blev Ibrahimovic' 'Lorte-land'-kommentar, som Canal Plus videreformidlede, men som svenskeren benægtede handlede om landet Frankrig. Han fik fire dages karantæne, mens Payet fik to.

Brasilianske Lucas Moura må have glemt det i mixed zone efter pokaltriumfen, for han stillede villigt op til interview med Canal Plus. Det fik en PSG-ansat dog hurtigt lavet om på.

Herunder kan du se episoden, hvor Zlatan kalder Frankrig for et lorteland

Og her kan du se Zlatan undskylde for sit vredesudbrud

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere