Se den vilde afsked - sådan sagde Kong Zlatan farvel til Paris

Zlatan Ibrahimovic tog afsked med Paris Saint Germain i vanlig storladen stil

Zlatan Ibrahimovic tog afsked med manér. (Polfoto)
Zlatan Ibrahimovic tog afsked med manér. (Polfoto)

Man kan sige meget om Zlatan Ibrahimovic og alle hans kvaliteter på fodboldbanen, men beskedenhed har aldrig været en af dem.

Så da den svenske fodboldkonge lørdag aften skulle abdicere efter fire sæsoner som enehersker i både Paris Saint Germain og fransk fodbold i almindelighed, var der ingen smalle steder.

Selvfølgelig scorede svenskeren i sin afskedskamp. (Polfoto)
Selvfølgelig scorede svenskeren i sin afskedskamp. (Polfoto)

Zlatan, der om nogen har været manden bag de fire mesterskaber, PSG har hentet i hans regeringstid, leverede selvfølgelig sin del af showet med to scoringer i 4-0 sejren over Nantes.

Fransk fodbold Zlatan sagde farvel med rekord

Dermed overgik han med 38 scoringer Carlo Bianchis klubrekord fra 1977/78-sæsonen, men målene og kampen var i realiteten bare en kulisse for parisernes hyldest af den afgående regent.

Udenfor stadion havde tilskuerne fået udleveret 40.000 Zlatan-masker, og efter ti minutters spil - som en hyldest til hans trøjenummer - blev kampen simpelthen afbrudt, så tilskuerne i et minut kunne sige farvel til superstjernen med stående ovationer.

Sønnerne Maximilian og Vincent fik lov at spille en hovedrolle i afskeden. (Polfoto)
Sønnerne Maximilian og Vincent fik lov at spille en hovedrolle i afskeden. (Polfoto)

Da spillet blev sat i gang igen, kvitterede Zlatan med den første af sine to scoringer, og da han efter 81 minutter nettede for sidste gang i PSG-trøjen, ja, så blev kampen da lige afbrudt en gang til, så der kunne klappes lidt mere.

Jonas Lössl har haft en god sæson i franske Guingamp og indrømmer, at han kan være på vej til en større klub (Foto: AP) Fransk fodbold Dansk keeper jubler: Min bedste sæson nogensinde

Oven i hatten kom hans to sønner ind på banen iført farmands trøje, hvor der var skrevet henholdsvis 'King' og Legend' over det berømte tital, så de kunne følge ham ud af banen, og så var ikke et øje tørt.

Nu er Zlatan Ibrahimovic fortid i Paris. Ligger fremtiden i Manchester eller Los Angeles? (Polfoto)
Nu er Zlatan Ibrahimovic fortid i Paris. Ligger fremtiden i Manchester eller Los Angeles? (Polfoto)

Efter kampen konstaterede han selvsikkert, at det ikke bliver let for PSG at fortsætte successen.

- Uden 'Ibra' bliver det svært, men det er muligt.  Det har været en smuk aften, og det, jeg har oplevet, er svært at beskrive. Normalt græder jeg ikke, men da mine børn kom ind på banen, fik jeg tårer i øjnene, fortalte han efter kampen, hvor han ønskede klubben fortsat held og lykke.

- Jeg har haft fire fantastiske år her. Det er en fantastisk gruppe, og jeg er stolt af det, vi har udrettet. Klubben vil altid være i mit hjerte, og jeg håber, den fortsat vil vinde, da det er et stort projekt. Men jeg er ikke så bekymret, siger han til fansene.

Spørgsmålet er så, hvor Zlatan Ibrahimovic, som med 154 scoringer i 179 kampe har været hovedmanden bag de fire franske mesterskaber på ligeså mange sæsoner, nu skal tjene penge på det enorme talent.

I den seneste tid har rygtestrømmen sendt angriberen på amerikansk aftægt i Los Angeles Galaxy. Men det er alt for tidligt at sende Zlatan på den retrætepost, skriver franske Le Parisien, der hævder, at Manchester United kan være det bedste bud på hans kommende klub.

Superstjernen Zlatan Ibrahimovic er færdig i franske PSG (Foto: AP) Fransk fodbold Zlatan bekræfter farvel til storklub

Zlatan Ibrahimovic fortsætter med at skrive fodboldhistorie. (Foto: AP) Fransk fodbold Så skriver Zlatan historie igen

Se alle målene i Zlatans afsked:

1 af 2 Zlatan Ibrahimovic tog afsked med Paris. (Polfoto)
2 af 2 Zlatan Ibrahimovic tog afsked med manér. (Polfoto)
22 kommentarer
Vis kommentarer