Sigtet for sexafpresning: Real-stjerne risikerer fem års fængsel

Karim Benzemas internationale karriere kan være i fare, hvis han har spillet en aktiv rolle i betændt sag om sex-afpresning mod sin franske landsholdskammerat Mathieu Valbuena

Her er alt idyl i landsholdslejren mellem Valbuena og Benzema. Men har den sidste deltaget i afpresning af den første? (Foto: AP)
Her er alt idyl i landsholdslejren mellem Valbuena og Benzema. Men har den sidste deltaget i afpresning af den første? (Foto: AP)

Er Karim Benzema færdig i international fodbold?

Spørgsmålet trænger sig unægteligt på i disse timer, hvor den franske Real Madrid-stjerne nu officielt er blevet sigtet for at medvirke som mellemmand i en sexapresnings-sag mod sin landsholdskammerat Mathieu Valbuena. Det oplyser den franske anklagemyndighed i Versailles til Reuters og AFP.

Valbuena skulle angiveligt optræde på et videobånd med seksuelt indhold sammen med sin kone, og dette bånd er havnet i andres varetægt.

Karim Benzema er blevet trukket ind i den pinlige sag. (Foto: AP) Fransk fodbold Real Madrid-stjerne anholdt i pinlig sex-sag

Real Madrid-stjernens barndomsven er angiveligt blevet kontaktet og afpresset af tre kriminelle, der er kommet i besiddelse af videoen med Valbuena.

Benzema har ageret som mellemmand i hele forløbet mellem de kriminelle og Valbuena som en tjeneste for sin ven.

Det har den franske landsholdsprofil ifølge AFP selv indrømmet over for en afhøringsleder i politiet.

- Benzema har ifølge ham selv kun været kontaktperson for sin ven og har ført samtaler og forhandlet med Valbuena ud fra de krav, som de tre kriminelle er kommet med, siger kilden til AFP.

Benzema har desuden fået forbud mod at nærme sig sin landsholdskammerat Valbuena, og han risikerer op til fem års fængsel.

Senere torsdag blev både Benzema og Valbuena ekskluderet fra det franske landshold, som skal spille to venskabskampe mod Tyskland og England i midten af november.

Benzemas advokat, Sylvain Cormier, hævder dog, at hans klient ikke har indrømmet noget.

- Karim Benzema er 100 procent på sin ven Mathieu Valbuenas side. Han har ikke indrømmet noget som helst, og han proklamerer sin uskyldighed, siger han ifølge Le Perisien.

Se Benzemas advokat forklare her (Video: AP)

Advokaten tilføjer, at Benzema selv kontaktede dommeren, der står i spidsen for efterforskningen, så snart hans navn blev nævnt i medierne sidste måned, for at lade ham vide, at han var klar til at svare på spørgsmål.

-Han vil gerne have dette kontroversielle anliggende, som udspringer af en sag, han ikke har deltaget i, afsluttet så hurtigt som muligt, sagde Cormier onsdag.

Karim Benzema har god grund til at lave grimasser. Franskmanden er nemlig blevet stoppet af politiet på motorvejen for tredje gang på to år. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza) Spansk fodbold Real-stjerne i problemer: Stoppet af politiet - igen

Sagen startede tidligere på året, da Valbuena besluttede at gå til politiet efter at være blevet kontaktet af en mand, som påstod at være i besiddelse af sex-båndet.

Karim Benzema har tidligere været indblandet i en stinker af en sag. For fem år siden blev han og Franck Ribery sigtet for at frekventere en prostitueret under den seksuelle lavalder. Sagen stod på i tre år, før de to blev frifundet.

Real Madrid-stjernen har ikke spillet i cirka en måned. Han blev skadet i Frankrigs venskabskamp mod Armenien, hvilket betød, at han ikke kunne være med i den efterfølgende kamp mod Danmark, som Frankrig vandt 2-1 i København.

Han var derfor heller ikke med, da Real Madrid tirsdag aften besejrede PSG 1-0 i Champions League.

- I kæmpe stormvejr, skriver L'Equipe på deres forside torsdag morgen.
- I kæmpe stormvejr, skriver L'Equipe på deres forside torsdag morgen.