Annonce:
Annonce:

Storklub i problemer: Skal sælge for 186 millioner inden i morgen

Paris Saint-Germain skal skynde sig at sælge nogle spillere, hvis ikke de vil have problemer med Financial Fair Play

Neymar er en dyr herre, og det kan ende med at give PSG problemer. Foto: AP
Neymar er en dyr herre, og det kan ende med at give PSG problemer. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

De er glade for at bruge penge i franske Paris Saint-Germain.

Så glade at de sidste sæson gjorde Neymar til verdens dyreste fodboldspiller, da de købte ham for 1.650.000.000 kroner. Oveni dette lejede de Monacos Kylian Mbappé med en efterfølgende købsklausul på 1,3 milliarder kroner.

Handler, der hjalp det franske mandskab til både liga- og pokalsejr, men som i den grad udfordrer regnskabet.

Helt specifikt er det UEFA's Financial Fairplay, der skal sikre økonomisk balance i de klubber, der er rod med.

Og problemet er ganske klart: PSG skal se at få solgt nogle spillere, hvis ikke UEFA skal komme efter dem - og det skal gå meget, meget stærkt!

Det skriver AS.

Ifølge det spanske medie skal de franske mestre finde 25 millioner euro senest i morgen, 30. juni, hvis de skal opfylde Financial Fair Play.

Annonce:

Det til trods for at de netop har solgt den argentinske midtbanespiller Javier Pastore til Roma for 25 millioner euro. Tidligere på sommeren røg Odsonne Edouard også til Celtic for godt 10 millioner euro.

Frikendt for Neymar
Tidligere på måneden var der ellers gode nyheder for PSG i forhold til Financial Fair Play. De enorme summer, der blev smidt for Neymar og Mbappé, fik UEFA til at spærre øjnene op og sætte en undersøgelse i gang for at tjekke, om alt nu var, som det skulle være.

Storklub kan smides ud af Champions League: Nu svarer de igen

Det var det, kunne UEFA oplyse 13. juni, men slog dog samtidig fast, at der ville blive holdt øje med den franske storklub. Det var i samme ombæring, at BBC skrev, at franskmændene skulle sælge for 60 millioner euro før regnskabsårets afslutning 30. juni, hvis ikke der skal komme sanktioner på bordet.

Annonce:

Og selvom der er blevet solgt for 35 millioner euro, så mangler der altså stadig en god luns. Neymar er flere gange rygtet til Real Madrid, og der er ingen tvivl om, at summen fra sådan et salg ville løse franskmændenes økonomiske kvaler med et trylleslag.

AS ser det dog som mere sandsynligt, at den spanske back Yuri Berchiche rykker til Athletic Club (Bilbao, red.), eller at Goncalo Guedes, der har været lejet ud til Valencia, skifter permanent til den spanske klub.

Paris Saint-Germain har tidligere fået en bøde for ikke at overholde Financial Fair Play.

I værste fald kan brud på reglerne føre til en udelukkelse fra de europæiske turneringer, som det skete for AC Milan i går.

Hvad er Financial Fairplay?

* Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) indførte begrebet Financial Fair Play (FFP) i 2010, fordi man ønskede at bekæmpe stigende gæld blandt fodboldklubber.

 

 * Fra 2013 til 2015 måtte klubber maksimalt have en gæld på 45 millioner euro (cirka 334 millioner kroner) i den samlede treårige periode. De næste tre år frem til 2018 er beløbet reduceret til 30 millioner euro (cirka 223 millioner kroner).

 

* Investeringer i stadioner, træningsfaciliteter, ungdomsafdelinger og kvindefodbold er ikke inkluderet i beløbet, da Uefa ønsker at fremme økonomiske investeringer her.

 

Hvilke sanktioner kan ramme en klub, som ikke opfylder FFP?

 

* En klub kan blive udelukket fra deltagelse i de europæiske turneringer. Det er dog sjældent sket.

 

* Både Paris Saint-Germain (PSG) og Manchester City har tidligere fået bøder på 60 millioner euro (cirka 446 millioner kroner). Heraf var 40 millioner euro (cirka 297 millioner kroner) betinget.  Begge klubber fik deres trupper i Champions League skåret ned fra 25 til 21 spillere.

Kilde: Ritzau

Derfor fik Danmark bøde: Fans smider med øl ved VM

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: