Storm i Frankrig: Alle hader Zlatan

Zlatan Ibrahimovic skal smides ud af landet, mener politiker, og også dommere og tidligere spillere raser mod svenskeren

Zlatan var godt gal over dommerpræstationen i PSG's nederlag til Bordeaux. (Video: SNTV)

Zlatan Ibrahimovic kom i går til at tale lidt for grimt om Frankrig, da han på vej til omklædningsrummet kom med nedenstående svada.

- I 15 år har jeg aldrig oplevet en så dårlig dommer som ham i dag i dette lorte land. Frankrig fortjener ikke PSG, lød det fra Zlatan efter nederlaget til Bordeaux.

Zlatan Ibrahimovic skal ud af landet, mener ekstrem politiker, og svenskeren møder modstand fra flere sider efter søndagens episode (Foto: AP) Fransk fodbold - 16. mar. 2015 - kl. 13:22 Storm i Frankrig: Alle hader Zlatan

Dagen derpå får svenskerens ord stor opmærksomhed overalt i Frankrig.

Efter krav fra sportsminister Patrick Kanner, så har Zlatan været fremme og undskylde sit ordvalg, men herved stopper det ikke.

- Dem, der mener, at Frankrig er et lorteland, de må forlade landet, så enkelt er det, siger Marine Le Pen, der er partileder for det højreekstreme parti Front National, til franske Europe1.

Se PSG-nederlaget, der fik Zlatan til at gå amok:

Også den franske dommerchef Eric Borghini er forarget.

- Jeg lader hr. Ibrahimovic tage ansvar fra sine kommentarer om Frankrig og franskmændene. Det han sagde er meget chokerende, men rammer ikke sporten, siger Borgihini til L'Equipe.

- Hvad han sagde om dommeren er dog lige så vigtigt. Jeg kan forstå hans frustration efter et nederlag, men det berettiger ikke til denne sviner. Dommerstanden er i chok, og det her er ikke første gang nogensinde, at han udtaler sig nedværdigende, siger Borghini.

Se også: UEFA: Glem det, Zlatan!

Og det er ikke kun politikere og dommere, der raser over Zlatan. Også tidligere spillere blander sig nu.

- Det går ikke at forsvare Zlatan. Efter at have hørt det, så er jeg super-skuffet, siger den tidligere Chelsea-franskmand Frank Leboeuf til RMC.

Zlatan Ibrahimovic vader normalt i succes, men nu er han ramt af solid modvind (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic vader normalt i succes, men nu er han ramt af solid modvind (Foto: AP)
 

- Jeg føler, at der bliver kastet smuds på mit land, og det fra en jeg elsker, siger Leboeuf.

- Det gør mig dybt skuffet, og vi kan ikke lade folk, der føler et behov for det gøre sådan her, selvom det sker i frustration eller vrede, siger Leboeuf.

Se også: Rooney hårdt ramt i boksekamp med nær ven

- Jeg ville gerne forsvare Zlatan, men jeg kan ikke gøre det. Han har forulempet mit land, siger Lebouef.

Ifølge Le Parisien risikerer Zlatan Ibrahimovic tre kampes karantæne. Karantænelængden kommer an på, om dommer Lionel Jaffredo har indberettet noget, eller om det nationale råd for etik skal tage sagen op.

Se også: Nye rygter: Ferguson vil snuppe Cristiano

Selv har Zlatan undskyld episoden med følgende forklaring.

Zlatan Ibrahimovic scorede i øvrigt to gange i nederlaget.

Zlatan har tidligere været badboy - se tre af hans røde kort her:

69 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere