Tager liga med storm: - Han er bedre end Cristiano Ronaldo

19-årig portugiser er i gang med sit store gennembrud i fransk fodbold, og han sammenlignes med både Kylian Mbappé - og også Cristiano Ronaldo, der kom fra samme akademi

Rafael Leao har fået sit gennembrud som 19-årig og sammenlignes med de helt store i Europa. Foto: Philippe Huguen/Ritzau Scanpix
Rafael Leao har fået sit gennembrud som 19-årig og sammenlignes med de helt store i Europa. Foto: Philippe Huguen/Ritzau Scanpix

Med seks mål i de seneste syv kampe for franske Lille har den 19-årige angriber Rafael Leão gjort voldsomt opmærksom på sig selv på det seneste.

Og portugiseren, der skiftede i sommer fra Lissabon-klubben Sporting, er tilsyneladende et navn, som fodbold-Europa godt kan begynde at lære at kende.

- Jeg pressede vores træner Jorge Jesus ham til at tage ham med på førsteholdet i Sporting, siger tidligere U-træner i Sporting, Tiago Fernandes, til L'Equipe.

- Jeg sagde til ham. 'Ja, Gelson Martins har talent, men Rafael er den bedste spiller i historien fra Sportings akademi', siger Fernandes.

- På ungdomsniveau hos os var han bedre, end Cristiano Ronaldo var det, siger Fernandes.

- Når han beslutter sig for at være afgørende, så er han det. Han skal bare klikke, og det gør han, siger Fernandes.

- Der er spillere, der ikke fungerer hele tiden, men med ham siger man til sig selv. Hvilket potentiale, hvilken power. Det store problem, han har, er selvtilfredshed. Jeg forsøgte at rykke ham lidt, fordi jeg var en af de ældste, siger Fernandes.

Artiklen fortsætter under billederne

Rafael Leao bomber mål ind for Lille og er kun 19 år. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/Ritzau Scanpix
Rafael Leao bomber mål ind for Lille og er kun 19 år. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/Ritzau Scanpix

Cristiano Ronaldo var ikke lige så god som ung i Sporting, som det nye portugisiske håb var det. Foto: AP
Cristiano Ronaldo var ikke lige så god som ung i Sporting, som det nye portugisiske håb var det. Foto: AP
 

Selv er Rafael Leão også opmærksom på, hvem han følger efter i arverækkefølgen af Sporting-talenter.

- Den bedste i verden er Cristiano Ronaldo, der har lavet en succesfuld karriere med via hårdt arbejde, og ligesom jeg selv kom gennem Sportings akademi. Han er et godt eksempel at følge.

- Jeg ved, at jeg har meget at lære, og at min attitude og engagement er fundamentalt for at opnå mine drømme. Jeg er stadig ung, og jeg har ikke travlt, siger Leão.

Mens han gerne vil efterfølge Cristiano Ronaldo, så har han det lidt sværere med sammenligningen fra Lille-præsident Gerard Lopez.

- Han er den portugisiske Mbappé, sagde Lille-præsidenten i januar.

- Mbappé er Mbappé. Han er en utrolig spiller. Han er 20 år, og han har allerede været en succes. Jeg er Rafael Leao, og jeg må arbejde hårdt for at bevise mig.

- Og lige nu er jeg i Lille for at gøre det og for at udvikle mig, har portugiseren sagt.

Hans start i Lille var plaget af skader, men siden midt i december har han scoret mod både Guingamp, Nimes, Toulouse, Caen, Amien og Nice, mens han kun mod Marseille er gået fra banen uden af score.

På landsholdsniveau er det foreløbig blevet til 45 U-landskampe for Portugal, men spørgsmålet er om A-landsholdsdebuten ikke kommer inden 20-års-fødselsdagen 10. juni i år.

Kontrakten med Lille gælder til sommeren 2023, men på rygteplan har Real Madrid allerede været nævnt som en mulighed for spilleren, der først debuterede for Sportings bedste hold i februar.

I FIFA 19 afslutter man på en ny måde. Hvordan og hvornår får du afvide i denne artikel. Foto: EA Sports, VG montage. Sport og Spil Stor guide: Sådan knuser du dine venner i FIFA 19

Sport og Spil Helt lovligt: Sådan kan du se Messi og Ronaldo spille - gratis

Cristiano Ronaldo kan godt lide skuespiller-branchen (Foto: AP) Spansk fodbold Cristiano Ronaldo åbner for skuespiller-karriere

Lionel Messi og Luis Suarez er blandt deltagerne i Otro, der kaldes fodboldstjernernes Netflix. Foto: GABRIEL BOUYS/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Nu kommer fodboldstjernernes Netflix

Italiensk fodbold Se Cristiano-fotoet: Stjernens diller stjæler billedet

9 kommentarer
Vis kommentarer