Thierry Henry til landsmænd: Nyd nu Zlatan

- I Frankrig må de finde ud af, hvad de vil have. De har klaget over, at der ikke var nogen internationale stjerner, men når man så får en spiller af hans dimension, så beklager man sig

Zlatan Ibrahimovic får nu fransk ildstøtte fra markant hold (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic får nu fransk ildstøtte fra markant hold (Foto: AP)

Zlatan Ibrahimovic har været under skarp beskydning i Frankrig efter sin – tilfældigt opfangede - vrede bemærkning om, at han befandt sig i et ’lorteland’ efter en dommerpræstation, der ikke faldt i svenskerens smag.

Nu får han selv ildstøtte af en vis kaliber.

Det franske fodbold-ikon og topscorer for Les Bleus, Thierry Henry, går nemlig i brechen for den kontroversielle svensker i et større interview med l’Équipe forud for aftenens landskamp mod Brasilien på Stade de France i Paris.

En gentagelse af VM-finalen i 1998.

Zlatan Ibrahimovic er nu en del af den franske valgkamp (Foto: AP) Fransk fodbold - 19. mar. 2015 - kl. 22:22 Derfor er Zlatan blevet politisk bombe

- Han er en fantastisk fyr, utrolig venlig. Ham har jeg grinet meget sammen med, siger Henry, der var holdkammerat med Zlatan i Barcelona.

Thierry Henry var selv en stor og lidt kontroversiel angrebsstjerne i sin tid hos primært Arsenal (Foto: AP)
Thierry Henry var selv en stor og lidt kontroversiel angrebsstjerne i sin tid hos primært Arsenal (Foto: AP)
 

Franskmanden, der har haft en stor international karriere og stadig er et kæmpe navn i England efter sine bombardementer for Arsenal, har lidt svært ved at forstå sine landsmænds voldsomme reaktioner, der nåede helt op på øverste, politiske plan.

- I Frankrig må de finde ud af, hvad de vil have. De har klaget over, at der ikke var nogen internationale stjerner, men når man så får en spiller af hans dimension, så beklager man sig.

Zlatan Ibrahimovic bliver nu også kritiseret i Sverige (Foto: AP) Fransk fodbold - 17. mar. 2015 - kl. 17:25 Svensk Zlatan-kritik: Han er ude af balance

- Frankrig bør nyde ham, mens han endnu spiller, lyder opfordringen fra Thierry Henry, der lovsynger svenskerens kvaliteter:

- Zlatan er en spiller udover det sædvanlige. Han har skrevet fodboldhistorie og været mester overalt, hvor han har været. Så har han også sit temperament. Han siger, hvad han mener, på sin egen måde. Det har aldrig stødt mig. Der findes færre og færre spillere af hans karakter.

- Tidligere talte man aldrig om fransk fodbold i udlandet. Det har Paris Saint Germain ændret på, og det har Zlatan bidraget til.

Fransk fodbold - 16. mar. 2015 - kl. 09:42 'Lorte Frankrig'! Zlatan gik amok - nu undskylder han

I den svenske landsholdslejr har angriberen i øvrigt forklaret, at han holder meget af Frankrig. Ellers ville han ikke have valgt at flytte til Paris.

Fransk fodbold - 18. mar. 2015 - kl. 19:19 Tolker på Zlatan-raseri: Han vil væk fra PSG

Se også: Provo-Zlatan efter hattrick: De vækker løven i mig

9 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere