Topdommer suspenderet efter skandaløs optræden

Dommer Tony Chapron er blevet suspenderet af det franske fodboldforbund efter sin skandaløse opførsel søndag

Den franske dommer Tony Chapron kommer ikke til at dømme fodboldkampe i Frankrig lige foreløbig, efter han søndag aften sparkede ud efter en spiller fra FC Nantes i forbindelse med den franske klubs kamp mod Paris Saint-Germain.

Dommeren var blevet væltet af Diego Carlos fra Nantes i det, der lignede et uheldigt sammenstød, men da Tony Chapron rejste sig, sparkede han ud efter Diego Carlos, for efterfølgende at give ham et gult kort.

Hvad det gule kort var for, vides ikke - eksempelvis kan spilleren have sagt noget til dommeren - men under alle omstændigheder var det Carlos' gule kort nummer to, og det blev derfor vekslet til et rødt, og så var hans kamp forbi.

Det røde kort faldt i sidste minut af opgøret, som PSG i øvrigt vandt med 1-0, og Tony Chaprons gøren og laden kommer nu til at få konsekvenser.

Dommer Tony Chapron stjal fokus fuldstændig i kampen mellem Nantes og PSG. Foto: TV3 Sport.
Dommer Tony Chapron stjal fokus fuldstændig i kampen mellem Nantes og PSG. Foto: TV3 Sport.

I første omgang er han fjernet som dommer på kampen mellem Angers og Troyes 17. januar, og det ligger i kortene, at han ikke får andre kampe, før man har undersøgt og behandlet sagen.

Ligeledes bekræfter det franske fodboldforbund på sin hjemmeside, at Tony Chapron kan ende med yderligere straf. Han vil blive indkaldt til en samtale med den franske disciplinærinstans snart.

Dommeren har - efter at have set tv-billederne - erkendt, at der var tale om et tilfældigt sammenstød med Diego Carlos, og han har skrevet et uddybende referat, som er blevet sendt til den franske disciplinærinstans, hvor han forklarer, hvordan han så hele situationen.

Se det bizarre klip i playeren øverst.

Helt gak: Dommer sparker spiller - og viser ham ud!

Barcelona-stjerne: Real Madrid interesserer mig ikke

Stor FIFA-kåring: Disse 50 spillere er de bedste at spille med