Topscorer i skuddrama: Kræver lang fængsel-straf

Fire måneders fængsel og en bøde på 45.000 kroner kræver anklageren til et af Frankrigs store talenter, der scorede to gange for PSG mod Kasper Schmeichel sidste sommer

Odsonne Edouard er på kontrakt var suveræn topscorer ved U17-EM i 2015 og på kontrakt i Paris SG, men nu risikerer han fængsel. Foto: All Over
Odsonne Edouard er på kontrakt var suveræn topscorer ved U17-EM i 2015 og på kontrakt i Paris SG, men nu risikerer han fængsel. Foto: All Over

Det er to år siden, at Odsonne Edouard lavede hattrick i finalen mod Tyskland og med otte mål blev suveræn topscorer ved U17-EM, og alt så lyst ud for Paris SG-talentet udlejet til Toulouse.

Men tilbage i februar gik det helt galt for spilleren, der blev indblandet i et skuddrama. Nu kræver anklageren i Toulouse fire måneders fængsel.

- Vi kan ikke have det sjovt hele tiden, selv når man er 20 år. Det er mere end en fejl. Det er en bevidst handling, siger anklageren Christine Chastenet ifølge Le Parisien.

Offeret har til fransk tv fortalt, at han kom gående på gaden, da en bil kørte op på siden af ham, og der blev afsendt et skud, der ramte ham i øret. Tv-optagelser af bilens nummerplade viste, at skuddet blev affyret fra Odsonne Edouards bil, hvor den et år ældre holdkammerat Mathiau Cafaro også var med.

- Hvad Odsonne har gjort er utilladeligt og en skandaløs opførsel. Han spiller ikke for os igen, og vi sender ham tilbage til Paris Saint-Germain, lød det dengang fra Toulouse-præsident, Olivier Sadran, til radiostationen RMC.

- Han var sammen med en anden spiller, og han bliver også fyret. Det er ikke til diskussion, lød det.

Edouard nægter, at det var ham, der skød og har lagt skylden på holdkammeraten, der også først indrømmede, men siden har ændret forklaring og nu nægter, at han i det hele taget var i bilen.

Offeret har forklaret, at der kun var gerningsmanden i bilen, og det franske retssystem anser det for mest sandsynligt, at Edouard er den skyldige.

Udover fængsel lyder kravet på en bøde på 45.000 kroner til angriberen for at være i besiddelse af et luftgevær. Dommen til PSG-angriberen ventes at komme 4. juli. Så sent som sidste sommer scorede han to gange i en testkamp for PSG mod Kasper Schmeichel og Leicester.

Odsonne Edouard og Frankrigs anfører med pokalen ved U17-EM 2015. Foto: All Over
Odsonne Edouard og Frankrigs anfører med pokalen ved U17-EM 2015. Foto: All Over

 

Se også: Schmeichel skudt i sænk af verdensstjerner

Se også: Danskerklub fyrer to spillere efter skuddrama

Jesper Gronnemark/Red Bull Content Pool Sport og Spil Skrev kontrakt med storklub: Her er FIFA-danskers vilde liv

3 kommentarer
Vis kommentarer