Transfermisser kan ende eks-stjernes karriere

Hatem Ben Arfa får ikke lov at spille for sin nye klub Nice, og dermed kan den tidligere franske landsholdsspiller stoppe karrieren

Hatem Ben Arfa i aktion mod Arsenal for Hull (Foto: AP)
Hatem Ben Arfa i aktion mod Arsenal for Hull (Foto: AP)

Det kan ende med at blive katastrofalt for den tidligere franske landsholdsspiller Hatem Ben Arfa, at han blev sat på banen i en totalt ligegyldig U21-kamp for Newcastle i sommer.

Den kamp betyder nemlig, at han ikke kommer til at spille fodbold de næste syv måneder. Da transfervinduet smækkede i natten til tirsdag, satte det også Ben Arfas karriere på standby. FIFA vil ikke give dispensation for reglen om, at man ikke må spille for tre klubber på en sæson.

- Det betyder, at Hatem ikke kommer til at spille i Ligue 1. Det bliver officielt tirsdag, sagde advokaten Jean-Jacques Bertrand til det franske nyhedsmedie RMC.

Ungdomskamp spolerer Newcastle-spillers klubskifte

Kort efter den ligegyldige U-kamp blev han udlejet fra Newcastle til Premier League-konkurrenterne fra Hull, for hvem han aldrig fik den store succes. Otte kampe blev det til, inden han vendte retur til 'The Magpies'.

På St. James Park så man dog ikke længere nogen fremtid i Ben Arfa, der har spillet 13 landskampe for Frankrig og var en del af det succesfulde franske U-landshold med Samir Nasri og Karim Benzema, der vandt EM i 2004.

Slog Premier League-stjerne sin træner?

Så lukkede transfervinduet: Her er dagens største handler

Hatem Ben Arfa i aktion for Newcastle (Foto: AP)
Hatem Ben Arfa i aktion for Newcastle (Foto: AP)
 

Trods flere store øjeblikke i den sort-hvid stribede trøje ophævede man kontrakten med 27-årige franskmand 4. januar, og dagen efter skiftede han hjem til Frankrig og Nice.

- Selv hvis Real Madrid havde ringet, ville jeg ikke have skiftet. Her er personer, som stoler på mig, og som ikke dømmer mig, som nogle ellers forsøger i pressen, sagde en mand, der havde fået sin tur i den engelske mediemølle og var klar til at kickstarte karrieren.

Problemet var bare den U21-kamp. For FIFA meddelte, at reglerne forbød ham at tørne ud i fransk fodbold. Eller for nogen som helst anden klub end de to engelske. Natten til tirsdag kom den endelige dom så. Ikke mere fodbold i denne sæson for den altså snart forhenværende Nice-spiller.

Ben Arfa: Jeg er trist og frusteret

Transfervinduet er lukket: Det lærte vi

Tirsdag bliver det offentliggjort, at hans kontrakt bliver ophævet, og det kan samtidig betyde, at han lægger støvlerne på hylden.

- Det er ikke længere en mulighed, at han bliver i klubben, sagde advokaten sent mandag.

- Han kan ikke gå syv måneder uden at spille fodbold. Det fuldstændig utænkeligt, ellers stopper han med at spille fodbold. Det kan sagtens ske, eftersom han er helt nede på grund af det, der er sket, siger Bertrand til RMC, der dog også siger, at man vil kigge på, hvilke muligheder man har.

De eneste muligheder ser således ud til at være Hull eller Newcastle. Eller en klub helt uden for FIFA-regi.

Noget af en nedtur for en engang funklende stjerne.

 TV: Se Ben Arfa trylle for Newcastle herunder

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokal serviceindhold

Få serviceindhold fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time