Vanvid! Så mange penge vil kinesere betale for Zlatan

Den svenske superstjerne kan hente 10 mio. kroner om ugen i Østen, men foretrækker at blive i Europa

Zlatan Ibrahimovic kunne blive verdens bedst betalte fodboldspiller, hvis han tog til Kina. (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic kunne blive verdens bedst betalte fodboldspiller, hvis han tog til Kina. (Foto: AP)

Det kan godt være, at udløbsdatoen så småt nærmer sig for 34-årige Zlatan Ibrahimovic, men der er stadig masser af villige købere til den svenske superstjerne, der er  i gang med sin sidste sæson i franske PSG.

Svenskeren, som er noteret for ikke færre end 13 nationale mesterskaber siden 2002, er trods sin fremskredne alder stadig en af klodens mest eftertragtede fodboldspillere, det bekræftede hans agent, Mino Railola, forleden.

Klubber fra både Europa, Asien og USA lurer på den målfarlige elegantier, og hvis man skal tro Daily Telegraph, så er det lige før, at svenskeren selv kan bestemme beløbet på sine kommende lønsedler.

I hvert fald er de beløb, som kinesiske klubber angiveligt står klar med, så svimlende, at det knap er til at tro.

Screengrab: Vitamin Well Fransk fodbold Zlatan svarer kritikerne i ny reklame

Den engelske avis skriver således, at svenskeren har afvist tilbud fra den økonomisk grotesk velspælkkede kinesiske liga, der ville sikre ham mere end 10 mio. kroner om ugen - eller mere end 520 mio. kroner om året - hvilket ville gøre ham til klodens i særklasse bedst betalte fodboldspiller.

Pengene skulle være skattefri, og det er der ingen europæiske klubber, som kan hamle op med.

Den store kinesiske lønseddel kan dog ikke lokke Zlatan Ibrahimovic til 'riget i midten', og det ventes, at han tager mindst et år mere i europæisk topfodbold, inden han ifølge flere iagttagere formentlig vælger at slutte af med et ophold i David Beckhams nyetablerede MLS-projekt i Miami, der efter planen ser dagens lys om et år.

Og måske ender svenskeren med at forlænge opholdet i Paris med et sidste år.

Her havde ejerne i PSG ellers satset på at lokke Cristiano Ronaldo fra Real Madrid til byernes by, hvor han skulle afløse Zlatan som hovedpersonen på banen og ansigtet udadtil i de kommercielle aktiviteter.

PSG-ledelsen har længe bejler til Ronaldos agent, Jorge Mendes, og har ifølge Daily Telegraph gjort meget ud af at understrege, at Paris har det største antal portugisiske indbyggere udenfor Portugal.

Zlatan Ibrahimovic i kamp for Paris Saint-Germain mod Arsenal. Nu har en anden London-klub, West Ham, bekræftet, at man er interesseret i svenskeren. (Foto: AP) Premier League Premier League-overraskelse: 'Vil elske at hente Zlatan'

Der ville næppe være råd til  - eller plads til - to så store stjerner i samme klub, så hvis Cristiano Ronaldo skulle ind, måtte Zlatan Ibrahimovic med stor sandsynlighed den anden vej.

Men hidtil har Real Madrids præsident Florentino Perez ikke vist vilje til at sælge den største juvel i sin stjernebesatte trup, og så er der pludselig større sandsynlighed for, at Zlatan bliver i den franske hovedstad.

Der er dog også andre navne på ønskesedlen i Paris Saint Germain, og her er Chelseas belgier Eden Hazard et af de varmeste emner.

Ham har PSG været ude efter før, og populariteten i Chelsea er styrtdykket i en sæson, hvor det meste, der kunne gå galt, også har gjort det.

Daily Telegraph mener dog at vide, at Hazard ikke er interesseret i at spille i den franske liga, så selvom penge ikke er nogen mangelvare i Paris, så har det vist sig vanskeligt at få fingrene i de spillere, der står højest på ønskesedlen.

Zlatan Ibrahimovich talte om sit fremtid på søndagens pressemøde i Stockholm. (Foto: AP) Fransk fodbold Åbenmundet Zlatan om sin fremtid: Der sker store ting til sommer

PSG forhandler med kantspiller ( Foto: AP) Fransk fodbold Bekræftet: PSG forhandler med kantspiller

Zlatan og co. går målamok og sikrer titlen:

21 kommentarer
Vis kommentarer