Zlatan afslører: Sådan blev han snydt i kæmpe transfer

AC Milans ejer sagde en ting og gjorde noget andet - og så kastede Zlatan Ibrahimovic sig ud i en halsbrækkende kontraktforhandling

Zlatan Ibrahimovic var en gigant i Paris Saint-Germain i sine fire sæsoner. Foto: Christophe Ena/AP
Zlatan Ibrahimovic var en gigant i Paris Saint-Germain i sine fire sæsoner. Foto: Christophe Ena/AP
Følg Fodbold

På fire sæsoner blev Zlatan Ibrahimovic den mest scorende spiller nogensinde i Paris Saint-Germains historie.

Svenskeren ankom i sommeren 2012 og bombede hurtigt løs, så snart sagt alle forsvarsspillere og målmænd i fransk fodbolds bedste række blev helt stakåndede.

Det kostede den franske storklub oceaner af penge, for svenskeren var dyr at hente i AC Milan - og han modtog en fyrstelig hyre for sine gerninger i Pariser-trøjen.

Der hersker dog nok en udbredt enighed i klubben om, at det var alle pengene værd.

For godt nok lykkedes det aldrig at vinde det for klubben nærmest mytiske Champions League-trofæ. Men de vandt alt det andet. Igen og igen. Og Zlatan scorede 156 mål i 180 kampe.

Nu fortæller det svenske ikon så selv i en ny bog med titlen 'Jag är fotboll', at det nær aldrig var kommet så vidt. For Ibrahimovic gjorde sådan set alt, hvad der stod i hans magt for ikke at komme til Paris.

Den nuværende MLS-stjerne havde det godt i AC Milan dengang i 2012. Året forinden havde han vundet Serie A og scorede lige så lystigt i den røde og sorte bluse som alle andre steder, han havde været - og skulle komme til.

'Hvem er Leonardo?'
Men Adriano Galliani var ikke helt af samme overbevisning. Godt nok havde Milan-ejeren understreget overfor stjernen, at denne aldrig skulle sælges.

- Galliani bekræftede, at 'du behøver ikke urolige dig, Zlatan, vi vil ikke sælge dig'. Nogle uger efter mødet er jeg ude i Vaxholm, hvor vi har hus, havde stået på vandski, og da jeg kommer tilbage til huset, ser jeg - fem ubesvarede opkald fra Mino...

- Okay, siger Mino. Leonardo ringer til dig. Leonardo, tænker jeg. Hvem er Leonardo? Så går det op for mig. Leonardo - sportschefen i PSG. Så sagde jeg: Hør her, jeg svarer ikke. Jeg skal ingen steder, jeg har fået bekræftet fra Galliani, at han ikke vil sælge mig. Så siger Mino bare: Ja, det ved jeg, men de har allerede solgt dig, lyder det fra Zlatan i bogen.

De var de 100 største talenter: Hvem toppede, hvem floppede og hvem endte i Superligaen?

Fru Zlatans vilde luksusliv

Svenskeren skifter herefter scene til forhandlingerne med Paris Saint-Germain.

- Jeg sagde til Mino, at vi skulle gøre det svært for PSG. Dels ville jeg beholde samme løn, som jeg havde haft i Milan, dels ville jeg have, at de skulle sige noget i stil med: Er du gal, mand? Du overdriver fuldstændig. Det er nok. For at få dem til at trække sig. Så sagde jeg til Mino, at: 'Præcis det her vil jeg have, alle de her ting', og så listede jeg det ene efter det andet op. Da jeg lagde på, sagde jeg til Helena, at det kommer de aldrig til at acceptere, det havde ikke en chance. 20 minutter senere ringede Mino og sagde: Du får det hele.

Ingen vej tilbage
- Efter det var der ingen vej tilbage, for jeg er en mand, der holder mit ord. Når jeg siger noget, så står jeg ved det, skriver Zlatan.

Bogen, der på dansk har fået titlen 'Jeg er fodbold', er udkommet hos Gyldendal.

Den har karakteristik af en selvbiografi og er skrevet i samarbejde med sportsjournalisten Mats Olsson, der gennem tre år er mødtes med Zlatan og talt karrieren igennem.

Olsson har desuden interviewet et hav af fodboldpersonligheder med kendskab til spilleren -  heriblandt José Mourinho, Paul Pogba, Patrick Vieira, Roland Andersson, Henrik Larsson, Thierry Henry og Mino Raiola.

Zlatan Ibrahimovic blev siden sin afsked med den franske hovedstad overhalet som den mest scorende PSG-spiller af Edinson Cavani.

I 2016 skiftede den svenske legende til Manchester United og siden Los Angeles Galaxy, hvor han har fortsat med at score mål på samlebånd.

For første gang nogensinde: Nu kan kvinder også score kæmpe pris

Zlatan-kommentar åbner alt: Nu drømmer de stort

Zlatan deler chokerende billede: 'De sagde, det var slut'

Se Neymar drive gæk med sagesløse østrigere

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind