Gik verden rundt: Nu har de forklaringen

Anis Ben Slimane og Tunesien tabte onsdag med til Mali i Africa Cup of Nations, hvor kampens dommer dog løb med det meste af opmærksomheden

Fløjter af efter 85:06 - og igen efter 89:44: Se alt kaosset fra Tunesien-Mali her.

Onsdagens Africa Cup of Nations-opgør mellem Tunesien og Mali bød på en højst besynderlig dommerpræstation fra zambiske Janny Sikazwe.

Gruppespilskampen fik således en mærkværdig afslutning, da Sikazwe efter 85 minutter valgte at fløjte kampen af. Sikazwe ombestemte sig herefter og lod kampen fortsætte, indtil der var spillet 89 minutter og 40 sekunder, hvor Sikazwe endegyldigt valgte at fløjte kampen af.

Tunesiens landstræner, Mondher Kebaier, stormede herefter rasende ind på banen, idet tuneserne var bagud med 1-0 og dermed jagtede en udligning. Kebaier pegede rasende på sit armbåndsur, men Janny Sikazwe var altså hverken til at hugge eller stikke i.

Tunesernes raseri var umiddelbart fuldt ud berettiget, idet anden halvleg havde budt på VAR-situationer og et rødt kort, hvorfor der burde være blevet lagt et par minutter til. Men Janny Sikazwe vurderede altså, at det ikke engang var nødvendigt at spille de ordinære 90 minutter helt til ende.

Ifølge den spanske avis AS er det dog nu kommet frem, at Sikazwe angiveligt ikke var helt ved sine fulde fem, da han tog den opsigtsvækkende beslutning.

Ifølge avisen har Essam Abdel-Fatah, der er dommeransvarlig ved Africa Cup of Nations, således efterfølgende udtalt, at Janny Sikazwe var ramt af 'et hedeslag, der fik ham til at miste koncentrationen'.

Den 42-årige dommer blev efterfølgende undersøgt på et hospital, skriver AS.

Janny Sikazwe dømte også to kampe under VM i Rusland i 2018.

Hør Ekstra Bladets podcast 'Agenterne'

Der måtte et 'safeword' til, da Alan Hvedehave i 2013 skulle forhandle Mikkel Beckmanns exit hos APOEL med en truende klubpræsident.

I sjette afsnit af 'Agenterne' fortæller Hvedehave om de dramatiske forhandlinger på Cypern, en løgnagtig græsk agent, der kostede Beckmann hanekammen, og en usædvanligt tung bip-test i Hobro.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.