Gik verden rundt som 13-årig: Nu tager vidunderbarn et stort skridt

Celtic-spilleren Karamoko Dembele blev berømt i en meget tidlig alder, og nu får han en stor tillidserklæring fra klubben

Karamoko Dembele spillede for U20-holdet i Celtic: Her er hans highlights

Ikke alle dygtige 13-årige fodboldspillere ender med at slå igennem på højeste niveau, men mon ikke Karamoko Dembele er på rette vej?

Da han lige var trådt ind i sine teenage-år gik hans præstation for Celtics U20-mandskab verden rundt.

Den lille spirrevip imponerede stort, og det ser ud til, at han er fortsat med sine stormskridt.

I hvert fald har klubben nu givet ham en professionel kontrakt, efter han fyldte 15 år. Det har klubben offentligjort på sin hjemmeside.

- Det betyder meget for mig, at jeg kan starte min professionelle karriere i Celtic. Jeg kom her i en ung alder, og med alt det, som jeg og min familie er gået igennem sammen, er det dejligt at kunne gøre dem stolte, siger Karamoko Dembele til Celtics hjemmeside.

Den unge mand erkender, at det har været hårdt med al den opmærksomhed så tidligt, men forældrene har været en god støtte for ham.

Kontrakten løber til 2021.

Imponerede Sviatchenko
Da FC Midtjyllands forsvarer Erik Sviatchenko var i den skotske storklub, oplevede han det unge talent på nærmest hold, da den klejne midtbanespiller var med til opvarmningen på førsteholdet.

- Han trænede sammen med os én gang for én måned siden. Han var med til at spille kant (et spil på afgrænset område, hvor et par spillere i midten skal forsøge at erobre bolden). Man kunne godt se, at han er talentfuld og har en meget fin teknik. Han forsøgte med tunnel og var modig, da han var med, fortalte Erik Sviatchenko dengang.

- Men han er ikke ret stor. Han går kun flere af os spillere til hoften. Men sikke et talent. Man skal dog passe lidt på med et talent på 13 år, fordi ingen ved, hvad det bliver til. Men der er slet ikke tvivl om, at han har noget i sig.

Dembele har ivorianske forældre, men har indtil videre ikke valgt at gå den vej, når det gælder landsholdsfodbold. I stedet har han både repræsenteret England og Skotland på U-landsholdsniveau.

Se også: Trods kæmpe succes: Klopp sætter spørgsmålstegn ved sin fremtid

Mikanovic kan være fortid i AGF. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Varm transfervinter venter: Sådan handler AGF

17 kommentarer
Vis kommentarer