God CL-chance: Sådan bliver FCK seedet i Champions League

Hvis FCK bliver dansk mester, er der god mulighed for, at klubben kan blive seedet i de to første kvalifikationsrunder

Grund til optimisme i FCK-lejren. Bliver holdet mestre, er Champions League langt fra urealistisk. (Foto: Jens Dresling)
Grund til optimisme i FCK-lejren. Bliver holdet mestre, er Champions League langt fra urealistisk. (Foto: Jens Dresling)

Det danske mesterskab er selvfølgelig ikke i hus endnu, men meget tyder på, at FC København i slutningen af maj kommer til at hæve den eftertragtede mesterskabspokal som vinder Superligaen anno 2015/16.

Hvis det sker, skal klubben atter prøve kræfter med kvalifikationsturneringen til Champions League. Lad os lege med tanken og se, hvordan mulighederne for FCK i så fald vil være.

Som det har været tilfældet de seneste par år, skal den danske mester gennem en lang og snørklet vej til mesterligaens gruppespil. Dog har FC København ganske fine muligheder for at opnå en seedning i to af runderne og dermed undgå de stærkeste mesterhold fra de øvrige ligaer.

Lad os tage det fra begyndelsen.

Kvalifikationen til Champions Leagues gruppespil består af tre kvalifikationsrunder og en playoff-runde. I næste sæson indtræder den danske mester i anden kvalifikationsrunde til Champions League. Her vil FC København i kraft af sin placering som nummer 86 på UEFA's rangliste med garanti blive blandt de seedede hold.

Champions League Ronaldo stikker til kritikere: Så dårlig er jeg heller ikke

Dermed undgår man modstandere som eksempelvis norske Rosenborg og den hviderussiske mester BATE Borisov eller sandsynlige mesterhold som eksempelvis Celtic, Red Bull Salzburg og Legia Warszawa. I stedet kan FC København se frem til relativt overkommelig modstand i form af møder med mesterhold fra eksempelvis Moldova, Estland, Finland eller Letland.

Hvis FC København vinder sin kamp i anden kvalifikationsrunde, går holdet videre til tredje kvalifikationsrunde, hvor modstanderen bliver sværere Her er FCK med i den såkaldte Champions Route, der kun tæller mesterhold, og nu bliver det lidt kringlet.

Der er god chance for, at FC København havner i puljen af seedede hold. Det kræver ikke mere end en enkelt overraskelse i de respektive ligaer eller i anden kvalifikationsrunde, før FC København også kan blive seedet i tredje kvalifikationsrunde. Det skyldes igen UEFA's koefficientrangliste.

Kigger man på alle de hold, der har mulighed for at komme med i tredje kvalifikationsrunde til Champions League, er der kun 10 hold, der er bedre placeret på koefficientranglisten end FC København. Disse 10 vil blive seedet, hvis de er med i tredje kvalifikationsrunde, men hvis bare ét af holdene kikser, vil FC København altså rykke op blandt de 10 bedst placerede på ranglisten og dermed blive seedet.

TV: FCK måtte nøjes med remis i  Randers. Se eller gense målene her.

Særligt i Rumænien er der mulighed for, at Steaua Bukarest går glip af mesterskabet, og i så fald kan FCK blive seedet. Dermed kan den sandsynlige danske mester igen undgå de formodede stærke hold som BATE Borisov, Olympiakos eller den tidligere onde ånd fra APOEL.

Hvis FC København også går videre til den afgørende play-off-runde, er holdet samtidig sikret en plads i Europa Leagues gruppespil. Men det er jo Champions League, der er det forjættede land, og det ser ud til, at den alvorlige styrkeprøve kommer for FC København i den afgørende kvalifikationsrunde.

Her tyder alt på, at FC København vil blive useedet, og hvis alle lever op til deres favoritværdighed, kan FC København i sidste ende skulle slås med hold som Olympiakos, Viktoria Plzen, Red Bull Salzburg, Celtic om en plads i Champions Leagues gruppespil. Den sidste mulige modstander kan enten være APOEL fra Cypern eller Steaua Bukarest, hvis holdet vinder det rumænske mesterskab.

Vi bringer her en oversigt over FC Københavns mulige modstandere på vejen til Champions League-gruppespillet.

Der tages dog forbehold, at det kun er de færreste ligaer, hvor mesterholdet allerede er fundet. Derfor har vi i det nedenstående fokuseret på det hold, der aktuelt ligger nummer et i den respektive liga. Der kan ske forskydninger i seedningerne afhængigt af, hvilket hold der vinder mesterskabet i de forskellige ligaer.

Nye bødestraffe kan vente for Brøndby og FCK efter ballade på lægterne i den første pokalsemifinale. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto) DBU Pokalen Straffe til både FC København og Brøndby venter

 

***

 

Sådan kan FC København blive seedet i Champions League-kvalifikationen:

 

2. kvalifikationsrunde

FCK seedes med sikkerhed og kan møde et af de 17 mesterhold fra følgende lande:

Mostar, Bosnien/Hercegovina
HF Hafnarfjördur, Island
Zalgiris Vilnius, Litauen*
Ferencvaros, Ungarn*
IFK Norrköping, Sverige*
Liepaja, Letland*
Dudelange, Luxembourg
Crusaders. Nordirland
Vardar Skopje, Makedonien
Dinamo Tblisi, Georgien
Dundalk, Irland*
SJK Sinäkoko, Finland*
Mladost Podgorica, Montenegro
Gzira United, Malta **
Alashkert, Armenien **
The New Saints, Wales **
Flora Talinn, Estland* **

3. kvalifikationsrunde

FCK kan blive seedet, hvis Steaua Bukarest ikke bliver rumænsk mester, eller hvis et af de ovenstående hold kikser deres kamp i anden kvalifiationsrunde. Dermed vil FCK kunne møde et af de 10 mesterhold fra følgende lande:

OI Ljubljana, Slovenien
Hapoel Beer Sheva, Israel
Røde Stjerne, Serbien
Garabag, Aserbajdjan
Rosenborg, Norge*
FK Astana, Kasakhstan*
Sheriff Tiraspol, Moldova
Trencin, Slovakiet
Skenderbeu, Albanien
Rumænsk mesterhold (Indtræder i 3. runde)

 

3. kvalifikationsrunde; hvis FCK ikke seedes:

FC København bliver ikke seedet, hvis Steaua Bukarest bliver rumænsk mester, og alle favoritter i anden kvalifikationsrunde går videre. Og så kan der vente en svær modstander:

Olympiakos, Grækenland* (indtræder først i 3.runde)
Viktoria Plzen, Tjekkiet (indtræder først i 3. runde)
Steaua Bukarest, Rumænien
Red Bull Salzburg, Østrig
Celtic, Skotland
APOEL, Cypern
BATE Borisov, Hviderusland*
Legia Warszawa, Polen
Dinamo Zagreb, Kroatien
Ludogrets, Bulgarien

 

Playoff-runde

FCK seedes sandsynligvis ikke. Der skal en del overraskelser til, hvis FC København skal seedes i playoff-runden. Det kræver nederlag til en række af de hold, der ligger over FC København på UEFA's koefficientliste. Dermed kan FCK komme til at møde et af disse fem hold, hvis alle favoritter holder deres seedning:

Olympiakos, Grækenland*
Viktoria Plzen, Tjekkiet
Red Bull Salzburg, Østrig
Celtic, Skotland
Steaua Bukarest, Rumænien/APOEL, Cypern

 

* Hold markeret med * er allerede sikret mesterskabet i deres respektive ligaer

** Hold markeret med ** er sikret mesterskabet i deres respektive ligaer, men skal igennem 1. kvalifikationsrunde. I det overstående har vi taget højde for at de nævnte hold vinder deres kamp.

130 kommentarer
Vis kommentarer