Virksomheden Bayram Tutumlu Management holder til i landsbyen Frisange i Luxembourg. På Route de Luxembourg nummer 31A, står der på virksomhedens Facebook-side, hvor en digital nål på et landkort stedfæster forretningen til en grund mellem nummer 29 og 31.
Letzebuergerstross hedder vejen på det lokale sprog. Der er intet luksuriøst over stedet. Frisange er bare en samling uinteressante bygninger på grænsen til Frankrig.
Balotelli-kontrakt lækket: Fik millioner for ikke at spytte på modstanderne
Umiddelbart antyder intet, at Bayram Tutumlu i over 20 år har skovlet penge ind på at være manager for nogle af fodboldsportens største stjerner og ved siden af har drevet et væld af virksomheder.
Den 56-årige tyrker må formodes at være stenrig. Alene hans tætte forbindelse til Michael Laudrup må have sikret ham økonomisk for livet.
Han har fået sin procentdel af de mange indbringende klubskifter, han har forhandlet på plads for danskeren som spiller og træner i over to årtier.
Tutumlu er fodboldagent, og tilmed i eget verdensbillede 'en af verdens førende', som det engang fremgik af hans aktuelt utilgængelige hjemmeside.
Plettet omdømme
Han opererer i sagens natur helst uden for offentlighedens søgelys, uden at det gør hans metier til en lyssky affære.
At være fodboldagent og manager er en legitim beskæftigelse.
Men Tutumlu har et plettet omdømme. Han bliver kaldt gangster og endog kriminel, når man spørger sig for i fodboldverdenen, men dokumentationen har manglet.
Måske har dagbladet Politiken leveret beviset med den opsigtsvækkende historie om Tutumlus ulovlige gevinster i forbindelse med Swanseas indkøb af spillere, da Laudrup var manager i klubben.
Over 30 millioner kroner skal Tutumlu have scoret på syv spillerhandler. Godt arbejde af en kompromisløs fodboldkøbmand? Eller et snedigt udført svindelnummer, som kun ved tilfældighedernes spil er afdækket? Det må tiden vise. Tutumlu har indtil nu ikke forholdt sig til anklagerne, mens Laudrup pure har afvist kendskab til noget ulovligt.
Uhellig alliance
Forbindelsen mellem de to har i årevis undret iagttagere i sporten. Ekstra Bladets fodboldreportere har i Tutumlu mødt Laudrups diametrale modsætning. Den velopdragne elegantier, den pæne og ordentlige nationalhelt, har slået følgeskab med en bulldog, en kamphund.
Bayram Tutumlu er konfliktsøgende, temperamentsfuld mand, som ikke kun på Twitter taler med versaler, lyder en karakteristik.
Ofte udstyret med to-tre-fire mobiltelefoner, som ringer i kor, fremstår han som en travl, ombejlet forretningsmand med 1000 jern i ilden.
På sin virksomheds Facebook-side poserer han på billeder sammen med fodboldstjerner og andre kendisser. På profilbilledet har han den tidligere hollandske landsholdsspiller Ronald Koeman ved sin side.
Hollywood-skuespilleren Antonio Banderas lægger på et andet billede kammeratligt armen om Tutumlus skulder, og googler man den tyrkiske agent, dukker billeder frem af ham sammen med Diego Maradona, José Mourinho, Sepp Blatter. Og selvfølgelig Michael Laudrup, som synes at være hans næreste ven.
- Jeg betragter Michael som en af mine mest fortrolige. Jeg er villig til at ofre alt for ham, sagde Tutumlu engang til BT.
Koeman bragte dem sammen
De fik papir på hinanden i 1993. Da havde Tutumlu været i gang som fodboldagent i et par år på opfordring fra Koeman. Hollænderen inviterede Tutumlu med i en kortklub i FC Barcelona.
Dér, over et spil kort, lærte tyrkeren blandt andre Laudrup at kende.
Tipsbladet fortalte i et portræt af Tutumlu for snart ti år siden, at han lærte Koeman at kende, da han solgte ham en stor Mercedes. Faktisk solgte han i de år 500 Mercedes'er til professionelle fodboldspillere i Spanien, lød det i portrættet. En født sælger, må man konstatere.
I 1994 slog han sit navn fast som manager, da han forhandlede Laudrups opsigtsvækkende skifte fra Barcelona til Real Madrid på plads.
Siden er han tilsyneladende flydt med pengestrømmen uanset hvilken retning, den har taget. Flere gange har den ført ham ud i kontroverser, som har efterladt skjolder på omdømmet.
Han var mistænkt for svindel, da Laudrup i 1997 skiftede fra Vissel Kobe i Japan til Ajax Amsterdam og pludselig i en periode var registreret som spilleberettiget i en tredjedivisionsklub i Bosnien. Det blev ved mistanken, som til gengæld stadig lever.
Og han stod centralt i sagen om tidligere FC Barcelona-præsident Joan Laporta, som i 2008 modtog over 20 millioner kroner i returkommission for en tvivlsom og stærkt kritiseret aftale med fodboldklubben Bunyodkor i diktaturstaten Usbekistan. Tutumlu sagsøgte Laporta for en andel af pengene, idet han hævdede, at det var hans fortjeneste, at aftalen overhovedet kom i hus.
Stort forretningsnetværk
Jagten på profit har drevet Tutumlu vidt omkring. Ud over sin fodboldforretning har han investeret i fast ejendom rundt om i Europa, og han driver et entreprenørfirma i Irak. Desuden driver han sammen med sin bror flere Burger King-restauranter, skrev Fyens Stiftstidende i et portræt af Tutumlu i 2007.
Fodbolden, hævder Tutumlu, beskæftiger han sig med for sin fornøjelses skyld, forstår man på et interview i Jyllands-Posten ligeledes fra 2007.
- Du må altså huske på, at jeg ikke gør det her for penge. Jeg har alle de penge, jeg skal bruge i forvejen. Jeg gør det for at hjælpe mennesker, jeg godt kan lide, sagde Tutumlu.
- Jeg er ikke en agent eller en rådgiver eller en klubmand eller en spillermand. Jeg er Bayram Tutumlu.
Tager hævn over rivalen: Se Liverpool-stjernens bizarre klausul
Skatte-skandalen ruller: Laudrup-agent tjente formue på Swansea
Efter millionfusk: 'Ingen vil associeres med sådan en person'
Trods mulig skattesnyd: 'Ingen konsekvenser for Ronaldo'
Agentens svindelsager afsløret: Her er Laudrups reaktion
Ronaldo taget med underbukserne nede - gemmer milliard i skattely