Han er verdens bedste

Robert Lewandowski vandt The Best-prisen som verdens bedste foran Lionel Messi og Mohamed Salah

Robert Lewandoski havde et forrygende 2021 og er blevet kåret som verdens bedste spiller af Fifa. Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix
Robert Lewandoski havde et forrygende 2021 og er blevet kåret som verdens bedste spiller af Fifa. Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Bayern Münchens stjerneangriber Robert Lewandowski blev mandag hyldet som årets mandlige fodboldspiller i 2021.

Det skete ved Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) The Best-show i Zürich.

Den polske bomber vandt prisen foran Lionel Messi og Mohamed Salah. I november slog Messi ellers Lewandowski i kampen om Ballon d'Or-titlen som verdens bedste i 2021.

Lewandowski scorede i løbet af 2021 hele 69 mål i 59 kampe for Bayern München og Polen og slog blandt andet Gerd Müllers målrekord i Bundesligaen undervejs.

Det er landsholdsanførere, landstrænere og journalister fra hele verden samt fans, der stemmer om de fleste The Best-priser.

Stemmetallene afslører blandt andet, at Messi var fansenes klare vinder, mens Lewandowski vandt hos både anførere, trænere og journalister.

Både Simon Kjær, Kasper Hjulmand og den danske journalistrepræsentant, Allan Olsen, havde Lewandowski på toppen af deres stemmesedler.

Kjær havde Messi og Chelseas italiener Jorginho som henholdsvis toer og treer, mens Hjulmand valgte en anden Chelsea-dynamo, N'Golo Kanté, som sin toer og Manchester Citys Kevin De Bruyne som treer.

Showet havde i løbet af aften en dansker live på scenen i Zürich. Det var målmandslegenden Peter Schmeichel, der udråbte Chelseas Edouard Mendy som vinder af prisen som den bedste mandlige målmand i 2021.

Peters søn, Kasper Schmeichel, var blandt de fem oprindeligt nominerede til keeperprisen, men landsholdsprofilen blev sorteret fra, da feltet blev skåret ned til tre.

Leicesters sidste skanse var ellers helt i top på flere stemmesedler.

Blandt andre Simon Kjær, Kasper Hjulmand, Panama-træner Thomas Christiansens, Fiji-træner Flemming Serritslev og Bangladeshs danskfødte anfører, Jamal Bhuyan, havde Schmeichel som verdens bedste.

Pernille Harder var oprindeligt blandt 13 nominerede til kvindernes The Best-pris, men den danske landsholdsanfører blev også sorteret fra i forhold til top-tre.

Hæderen gik i stedet til Barcelonas Alexis Putellas, der også vandt kvindernes Ballon d'Or for 2021.

Chelsea ryddede bordet i forhold til titlerne som årets træner. På herresiden gik den nemlig til Thomas Tuchel, mens Emma Hayes blev hyldet som årets kvindetræner.

Endelig var der også en specialpris til den portugisiske bomber Cristiano Ronaldo, efter at han i løbet af 2021 blev den mest scorende mandlige landsholdsspiller nogensinde. Han har lavet 115 mål i 184 kampe for Portugal.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind