Helt vildt: Mesterklub tabte i pokalen - på grund af alderen!

Det er fodbold på portugisisk

Adrien Silva og Sporting Lissabon røg ud af Liga Cup'en på grund af en højere gennemsnitsalder (Foto: AP)
Adrien Silva og Sporting Lissabon røg ud af Liga Cup'en på grund af en højere gennemsnitsalder (Foto: AP)

De mange-dobbelte mestre fra Sporting Lissabon uden den tidligere AaB'er, den langtidsskadede Lukas Spalvis, er færdige i den portugisiske Liga Cup, fordi gennemsnitsalderen hos holdets spillere var en anelse højere end hos modstanderen, Vitoria Setubal.

Det var i første omgang altså ikke et omdiskuteret nederlag udløst af et tvivlsomt straffespark to minutter inde i overtiden, som sendte det gamle storhold med 18 mesterskaber i pokalskabet ud.

Da Edinho sikkert scorede til 2-1 til Vitoria, var der ballade for alle pengene.

Ikke kun på banen, hvor straffesparket betød, at politiet måtte ind og eskortere dommer Rui Oliveira fra banen, fordi Sporting Lissabons spillere og ledere ville tale med ham.

Sportling Lissabon og Vitoria Setubal sluttede nemlig a point i gruppespillet med hver 6 point og den samme målscore 3-2, så hverken målforskel eller flest scorede mål kunne bruges i det indbyrdes regnskab, hvorefter lommeregneren derefter blev fundet frem.

- Vitoria Setubal gik videre til semifinalen på grund af laveste gennemsnitsalder, fremgår det af Federacao Portuguesa de Futebals hjemmeside.

I det regnskab viste det sig, at spillerne fra Vitoria havde en gennemsnitsalder på lidt over 25 år, mens spillerne fra Sporting Lissabon gennemsnitligt var godt et år ældre.

Det må vistnok være en meget portugisisk regel, som måtte være udtænkt en sen nattetime efter indtagelse af en vis mængde portvin.

Det var dog ikke det besynderlige aldersregnskab, som Sporting Lissabon rasede over efter slutfløjtet, men dommeren som i følge manager Jorge Jesus var uegnet til at dømme kampen.

Straffesparket langt inde i overtiden var dommeren ene om at se, da der i følge diverse TV-klip var tale om en angriber, som kastede sig forover i det kriminelle felt uden at være i særlig meget nærkontakt med en modspiller.

- Vi føler, at vi er blevet berøvet. Det er manglende respekt for, hvad Sporting Lissabon står for efter det, som vi har været udsat for, lød det fra den tabende manager.

Landsholdsspiller Adrien Silva var til gengæld ironisk i sin kommentar om dommeren.

- Dommeren gjorde formentlig sit bedste.

AaB har fået afsat deres ombejlede stjerne-angriber, der fortsætter karrieren under varmere himmelstrøg. (Foto: Jens Dresling) AaB - 8. feb. 2016 - kl. 10:24 AaB sælger topscorer til Portugal

Det stod ikke skrevet nogen steder, at Éder (t.h) skulle være den store portugisiske EM-helt. Han blev afleveret som treårig på et børnehjem. Foto: AP. EM 2016 - 12. jul. 2016 - kl. 17:49 EM-heltens usædvanlige historie: Afleveret på børnehjem som tre-årig

Se også: Portugal forlænger med vindertræner

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere