Hjulmand parat til nyt trænerjob

- Mit dilemma er nu at finde den rette balance mellem et job eventuelt i udlandet og mit familieliv, siger Kasper Hjulmand

Ekstra Bladets Mads Gleen Wehlast mødte Kasper Hjulmand til en snak om fremtiden. (Foto: Lars Poulsen)
Ekstra Bladets Mads Gleen Wehlast mødte Kasper Hjulmand til en snak om fremtiden. (Foto: Lars Poulsen)

Man siger ofte, at en træner aldrig bliver rigtig stor, før han har oplevet en trænerfyring.

Nu har Kasper Hjulmand oplevet, hvad de fleste store trænere har prøvet indtil flere gange.

På trods af, at det er mere end ét halvt år siden, så er afskeden med Mainz ikke noget, der har slået ham ud af kurs.

Han er tilbage på sporet og parat til den næste store udfordring. For uanset, hvad der sker, så skal han tilbage på fodboldbanen.

- Jeg skal være fodboldtræner igen. Det står slet ikke til diskussion. Det er min store passion, forklarer han

.

Hjulmand fortsætter som træner, lover han. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)
Hjulmand fortsætter som træner, lover han. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

Hjem i et lejet hus
Da Hjulmand sidste sommer tog familien med til Mainz, sagde konen jobbet op, huset i Nordsjælland blev solgt og de tre børn skulle skifte skole. Det var store forandringer for familien, fordi farmand skulle have opfyldt ambitionerne om et stort trænerjob.

Nu er familien hjemme i Danmark igen. I et lejet hus, fordi fremtiden stadig er uvis. Ingen ved, hvad der kommer til at ske. Men hverdagen har meldt sig igen. Den ældste er startet i gymnasiet, de to andre børn er begyndt i skole, og konen har fået job igen.

Til gengæld står Kasper Hjulmand bare midt i et dilemma, han skal afgøre med sig selv:

Skal han rejse alene ud eller tage familien med igen, hvis han får et udenlandsk trænerjob. Overvejelsen går også på, om han skal tage ud igen nu.

Her er emnerne som Olsens afløser

Mange interessante henvendelser
Det seneste halvår, hvor han har gået og ventet på en afklaring med Mainz, har bekræftet ham i, at interessen for ham bestemt ikke er død.

- Jeg er positiv overrasket. Man kan som dansk træner, der rejser til Bundesligaen, ikke forvente at få mange tilbud. Men jeg er privilegeret, fordi der faktisk har været mange muligheder. Jeg har været tvunget til at afvise, hvad der er kommet, fordi min situation ikke var afklaret. Men nu er jeg åben for det, der dukker op, siger Kasper Hjulmand og slår fast:

- Men her og nu handler det for mig om at træffe en principbeslutning, om jeg kan tage til udlandet at arbejde som træner. Alene eller med min familie.

Kasper Hjulmand føler, at jobbet som træner, gør det svært for ham at være der for sin familie. Det sætter ham i et dilemma, han nu må tænke over. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)
Kasper Hjulmand føler, at jobbet som træner, gør det svært for ham at være der for sin familie. Det sætter ham i et dilemma, han nu må tænke over. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto)

Jeg er udmærket klar over, at vi ikke kan blive ved med at rykke børnene rundt. Professionelt har jeg meget mod på en stor udfordring. Men et trænerjob er ikke alt i min verden. For at yde det bedst mulige, skal jeg have balance i mit liv. En balance mellem det professionelle og privatlivet.

- Jeg ved godt, at man aldrig finder den optimale balance i det her job. Men jeg er typen, der får min energi fra min kone og børn. Jeg har heller ikke fået børn for ikke at se dem. Jeg har ikke fået børn, for ikke at være der som far. På den måde kan man godt sige, at tingene trækker lidt i hver sin retning. Derfor er det her dilemma noget jeg skal have afklaret med mig selv i den nærmeste fremtid, forklarer Kasper Hjulmand.