Annonce:
Annonce:

17-årig dansker solgt for 26 mio: Nu stråler han for sin nye klub

17-årige Victor Jensen, der kostede 26 millioner kroner i FCK, har scoret sit første seniormål i Ajax-trøjen, og nu drømmer han om førsteholdet

Annonce:
Følg Fodbold

Sådan endte 17-årige Victor i Ajax

Han kostede Ajax mere end Viktor Fischer og Christian Eriksen gjorde til sammen. Men der skulle også 26 millioner kroner på bordet, før FCK i sommer solgte 17-årige Victor Jensen, der hos løverne var lanceret som 'Ståles nye favoritspiller'.

Og efter flere kampe på U19-holdet i Ajax, så scorede offensivspilleren mandag aften sit første seniormål for hollænderne, da han scorede 2-0-målet for klubbens andethold Jong Ajax i den næstbedste hollandske række mod Helmond.

- Det er noget, du drømmer om. Jeg er meget glad for det, for jeg ønskede virkelig at score mit første mål. At det endelig skete, var virkelig smukt, siger Victor Jensen til Ajax' hjemmeside.

Annonce:

Stjerne-træner
Den unge dansker fik de sidste 26 minutter i kampen i stedet for A-holdets tyske stjernespiller Amin Younes, der var nede at få kamptræning og scorede kampens første mål. Med seks minutter igen scorede danskeren kampens sidste mål.

- Da jeg skulle ind, fik jeg at vide, at jeg bare skulle spille frit. Rydde hovedet, træde ind på banen og fokusere på at have det sjovt, siger Jensen, der har den tidligere hollandske landsholdsspiller fra Barcelona og Milan, Michael Reiziger, som træner.

Derfor vælger Ajax danskere: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

FCK smadrer transferrekord: Her er prisen på Ståles unge darling

Det har ellers ikke været helt nemt at skifte FCK ud med Ajax.

- Jeg har haft en vanskelig periode. Jeg har været nødt til at vænne mig til det hele, og på U19 har jeg ikke spillet hver gang, så dette skridt er stort for mig. Fysisk skal du være skarp i hver eneste duel, og det var en stor og lærerig oplevelse, siger Jensen.

Den ultimative drøm
I midten af januar fik danskeren sin debut for Jong Ajax, da han fik 32 minutter i 1-2-nederlaget mod Fortuna.

Annonce:

- Min debut var også god for mig, men denne gang kunne jeg bidrage med et mål, og at træneren giver mig en halv time, det giver mig selvtillid, siger Jensen.

- Mit mål var at komme til at spille for Jong Ajax i denne sæson. Nu er det næste skridt at spille flere kampe i Jupiler League, men det ultimative mål er selvfølgelig at spille for førsteholdet. Men jeg tager det roligt, og jeg skal bevare tålmodigheden, så jeg ikke bliver stresset, siger Jensen.

Danmarks næste top-angriber? 18-årig scorer i Ajax-debut

Succes i Ajax: Jagtet af Brøndby og Wolfsburg

Victor Jensen i FCK-tiden. Foto: Lars Poulsen
Victor Jensen i FCK-tiden. Foto: Lars Poulsen

Spillerne stirrer vildt: Her er verdens mest sexede linjedommer

Jeg troede, jeg skulle til Manchester United og være verdens bedste i 15 år

Han er den anden danske teenager i denne sæson til at score i den næstbedste hollandske række. Tidligere har den to år ældre Nikolai Laursen, der i januar var på tur med ligalandsholdet, scoret fire gange for Jong PSV.

Annonce:

Jong Ajax fører den næstbedste række med to point ned til Nijmegen, og næste kamp er fredag aften ude mod nummer fem Telstar, mens Victor Jensen ikke længere skal koncentrere sig om Youth League, hvor Ajax røg ud til PSG.

Verdens bedste fra år 2000
Victor Jensen beskrives som en komplet offensiv-spiller, der sparker godt med begge ben. Han er hurtig, driblestærk og kan bruges både på kanten og helt fremme og var i efteråret med på The Guardians liste over verdens 60 største talenter fra årgang 2000.

Og udvikler unge Jensen sig på samme måde som Christian Eriksen gjorde i Ajax, så skal FCK nok blive glade for, at de har klausuler i kontrakten, der gør, at salget udløser endnu flere penge i tilfælde af succes til teenageren.

Bliv meget klogere på 17-årige Victor Jensen i denne dybdegående artikel om det 17-årige stortalent.
Sådan endte 17-årige Victor i Ajax

Denne vinter har FCK også solgt en 16-årig til Leipzig for millioner
Blandt de dyreste i verden: Så meget scorer FCK på 16-årig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: